Annons

Svenskorna långt efter i Florida

Golf • Publicerad 21 januari 2021
Pernilla Lindberg har inlett bäst av svenskorna – men har en bit upp till täten. Hon gick den första rundan i Florida på ett under par. Arkivbild.
Pernilla Lindberg har inlett bäst av svenskorna – men har en bit upp till täten. Hon gick den första rundan i Florida på ett under par. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

Pernilla Lindberg och Madelene Sagström har slagit ut för första gången i år. De svenska golfstjärnorna har dock en bit upp till täten efter första dagens spel i LPGA-tourtvälingen "Tournament of Champions", som består av 25 vinnare från de tre senaste säsongerna. Lindberg (som är med i kraft av majorsegern 2018) noterades för bogey på hål sju och nio. Hon gick rundan på 70 slag, ett under par, och ligger på delad 16:e plats inför fortsättningen.

Ännu tyngre gick det för Sagström. 28-åringen, som tog sin första LPGA-seger i fjol, gick runt på 73 slag, två över par, efter bland annat fyra bogeys. I resultatlistan ligger hon långt ner, närmare bestämt på delad 23:e plats.

Annons

I täten är det amerikanskt för nästan hela slanten. Däribland finns systrarna Jessica och Nelly Korda som delar andraplatsen med mexikanskan Gaby Lopez (samtliga på sex under par). Danielle Kang leder, sju under par.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons