Annons

Svenskan delad etta i jakt på tourkort

Svenska Frida Kinhult har satt sig i en bra position i finalen av LPGA-tourens undertour.
Efter två rundor är hon i delad ledning och närmar sig bland annat en plats i US Open.
Golf • Publicerad 5 november 2020
Frida Kinhult är i delad ledning i LPGA Tours undertour. Arkivbild.
Frida Kinhult är i delad ledning i LPGA Tours undertour. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist/TT

21-åriga Frida Kinhult går just nu riktigt starkt på LPGA:s undertour. Efter två rundor på Symetra Tour Championship i Davidson, North Carolina, säsongens sista tävling på undertouren ligger hon i delad ledning med amerikanskan Laura Wearn på fem under par. Kinhult gick runt på 68 slag under den första ronden och 71 i den andra.

– Det var solitt spel från första hålet till sista, jag hade bara två dåliga slag. Förra veckan var jag riktigt bra när jag spelade bra men mina dåliga slag straffade mig. Jag försöker att göra så många birdies som möjligt för att avsluta min rookiesäsong på bästa sätt, säger Kinhult till Svensk golf.

Annons

De fem bästa i LPGA:s undertour får spela på LPGA Tour nästa säsong. Om Kinhult vinner är en av platserna hennes. Dessutom får hon en plats i US Open som spelas senare i år.

– Jag måste vinna för att bli topp-5 och dessutom måste några andra spelare spela lite sämre för att matematiken ska gå ihop, säger Kinhult.

Klockan 17 svensk tid går Kinhult ut på tredje rundan och finalrundan spelas på fredag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons