Annons

Svensk pingissuccé: "Kompletterar varandra"

Alla fyra dubbelpar tog sig vidare till andra omgången i pingis-EM. Trots att Rebecca Muskantor och Filippa Bergand spelade med varandra för första gången.
Pingis • Publicerad 16 augusti 2022
Rebecca Muskantor och Filippa Bergand.
Rebecca Muskantor och Filippa Bergand.Foto: Per Hällström/TT

Det är inte slut förrän sista bollen är slagen, det gällde i högsta grad i herrdubbelns första omgång i bordtennis-EM i München. Alla fyra paren vann sina matcher och tog sig vidare till andra omgången.

Jon Persson och Anton Källberg var i praktiken uträknade när de på ett mirakulöst sätt vände ett till synes prekärt läge till vinst.

Annons

Duon hade den på förhand tuffaste matchen mot franska toppduon Emmanuel Lebesson och Simon Gauzy. Matchen stod och vägde och i fjärde set skaffade sig fransmännen tre matchbollar, men svenskduon vände och tog matchen till ett femte avgörande set.

– Man kan lugnt säga att det är små marginaler, men vi pratade med varandra om att bara hålla bollen på bordet, sade Jon Persson till TT.

Rysare

Femte avgörande set blev en rysare där Persson och Källman till slut vann med 14–12.

– De var väldigt bra på våra korta servar. Vi ändrade och gjorde nästan bara långa servar på slutet och det fällde kanske avgörandet, menade Anton Källberg.

Regerande världsmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson tog hem en säker vinst med 3-1 mot österrikarna Alexander Chen och David Serdaroglu.

– Vi har aldrig tidigare vunnit EM-guld och är därför oerhört fokuserade, sade Kristian Karlsson.

Duon har tidigare vunnit två EM-brons och två EM-silver tillsammans.

Svenskparen möter varandra

I damdubbel blev det vinst för både Filippa Bergand i par med Rebecca Muskantor och Linda Bergström tillsammans med Stina Källberg.

– Det är första gången vi spelar ihop på tävling och det vi gör bra är att vi kompletterar varandra bra, sade Muskantor om att spela med Bergand.

I nästa omgång ställs de båda svenska paren mot varandra och ingen vågar sia om utgången.

Annons

– Vi känner varandra väl och vi har tränat en hel del tillsammans på slutet. Det lär nog bli långa dueller, sade Stina Källberg.

Filippa Bergand spelade även en avgörande kvalmatch mot kroatiskan Mateja Jeger för att nå huvudturneringen i singelspelet men åkte ut med 1–3 i set och får därmed se fram emot nästa dubbelomgång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons