Svennis: "Jag har inte ens pratat med klubben"

Sven-Göran Eriksson har fått ett nytt tränarjobb. Enligt 1860 München. Själv hävdar svensken dock att inget är klart med den tyska klubben.
Sport • Publicerad 15 januari 2013
Foto: Alexandre Meneghini

– Jag har inte ens pratat med klubben, säger han.

Kaos har i många år gått hand i hand med fotbollen i 1860 München, just nu sexa i tyska andraligan. Inte minst har relationen till jordanske investeraren Hasan Ismaik varit rejält ansträngd.

Men efter ett närmare sju timmar långt styrelsemöte natten mot tisdagen lovade klubbledningen ett närmare samarbete med Ismaik – och en ny tränarkonstellation.

Sven-Göran Eriksson reagerade dock med förvåning på uppgifterna.

– Det här är inte sant, jag pratade med dem för en och halv månad sedan när jag var i München men sen har jag inte pratat med dem, säger han till expressen.se.

Till aftonbladet.se säger svensken att avtalet med Münchenklubben är långt ifrån klart.

– Det återstår det mesta. Jag har inte ens pratat med klubben.

Enligt 1860 München ska Eriksson bli delad tränare tillsammans med nuvarande tränaren Alexander Schmidt.

Ledningen kallar lösningen för "kompromiss" efter krav från Hasan Ismaik, men styrelseordföranden Otto Steiner poängterar att man i sak inte har något att invända.

"...men vi hade önskat att vi blivit informerade om Ismaiks idé tidigare", säger han enligt klubbens webbplats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.