Annons

Supportrar rasar: "Inte längre ett fan"

Dortmunds fans är inte snälla mot klubbens nye mittfältare Felix Nmecha. Detta på grund av homofobiska kommentarer.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2023
Borussia Dormunds fans rasar. Detta eftersom klubben värvat Felix Nmecha (i grönt). Arkivbild.
Borussia Dormunds fans rasar. Detta eftersom klubben värvat Felix Nmecha (i grönt). Arkivbild.Foto: Swen Pfoertner/DPA via AP/TT

Nmecha presenterades som ny Dortmund-spelare på måndagskvällen, men redan flera dagar innan övergången offentliggjordes kom reaktioner från den tyska storklubbens supportrar.

Fredagen den 23 juni samlades ett antal Dortmund-fans utanför klubbens arena med banderoller där det stod "BVB: Stå för era värderingar!".

Annons

Reaktionerna kommer som ett resultat av trans- och homofobiska åsikter mittfältaren har delat på Instagram.

I februari publicerade han ett inlägg av den amerikanske högerextremisten Matt Walsh som i en video kritiserade pappan till ett transsexuellt barn, innan han i juni kallade prideparader för djävulens verk.

"Inte längre supporter"

Övergången har även orsakat massiva reaktioner på Twitter.

"Det var det. Där tecknas avtalet. Jag är inte längre ett BVB-fan", skriver en supporter.

"Det här visar hur viktigt antidiskriminering egentligen är för BVB. Nämligen inte alls", skriver en annan.

Bekymrad över spelarens tro

I måndagens pressmeddelande, som bekräftade övergången, sa Nmecha att han hoppas att fansen kommer att ge honom en chans.

"Jag tror att vissa saker har tagits ur sitt sammanhang. Jag är kristen, jag älskar alla människor och diskriminerar inte någon. Jag hoppas att fansen ger mig en chans".

Dortmunds president Reinhold Lunow erkänner att han var oroad över spelarens övertygelser och värderingar.

"Inledningsvis hade jag också stora reservationer mot om han delade värderingarna i vårt Borussia. Av denna anledning var det viktigt för mig att lära känna honom", skrev han på Twitter och fortsatte:

"I samtalet jag hade med honom försäkrade han mig att han delar våra värderingar och att han kommer att agera därefter. Han har mitt förtroende."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons