Annons

Superliga-basen: Som om vi släppt en atombomb

Nya "Super League" kollapsade efter att storklubbarna dragit sig ur.
Men enligt ordföranden Florentino Perez lever projektet fortfarande.
Fotboll • Publicerad 22 april 2021
Florentino Perez. Arkivbild.
Florentino Perez. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez AP/TT

Real Madrid-ordföranden och "Super League"-grundaren Florentino Perez intervjuades i natt i spansk media där han summerade de 48 turbulenta timmarna, från att projektet tillkännagavs till att en rad klubbar dragit sig ur och ligan stoppats.

Och han är chockad över reaktionerna.

Annons

– Jag är ledsen och besviken. Vi har jobbat på det här projektet i tre år och kämpat mot det ekonomiska läget i spansk fotboll, säger han och riktar svidande kritik mot Uefa.

– Jag har aldrig sett sådan aggression. Från Uefas ordförande och några ordföranden i nationella ligor. De fick det att se ut som att vi släppt en atombomb. De har inte låtit oss förklara, säger han.

"De infekterade resten"

Enligt Perez var det de engelska storklubbarnas massavhopp under tisdagskvällen som sådde tvivel och fick fler klubbar att dra sig ur.

– De infekterade resten. De hade alla bindande avtal men i slutänden, efter lavinen i Premier League sade de "Vi hoppar av".

Men drömmen om en superliga lever fortfarande för Perez, även om det kan bli i något förändrad form.

Han öppnar för att fler lag från olika länder skulle kunna kvala in till turneringen och säger att projektet bara är satt på paus.

– Projektet existerar, men hälften av dem lämnade, trötta efter vad de fått höra de senaste 24 timmarna.

– Vi jobbar på det. Det kommer att komma ut någonting som världen tycker är det bästa.

Barcelona uttalar sig

Under torsdagen uttalade sig även Barcelonas ordförande Joan Laporta. Den spanska klubben har ännu inte officiellt dragit sig ur "Super League", och Laporta menar att projektet är nödvändigt, men att det är upp till klubbens medlemmar.

– Vi förstår att det är en nödvändighet men å andra sidan är det medlemmarna som har sista ordet, säger han till Catalunya Radio enligt nyhetsbyrån AFP.

Annons

– Det är absolut nödvändigt att de stora klubbarna har utrymme att framföra sin åsikt vad gäller fördelningen av pengar eftersom vi bidrar mycket, säger Laporta.

Barcelona kom senare under torsdagskvällen med ett uttalande på sin hemsida. Där skriver klubben bland annat att det finns ett behov för strukturella reformer inom fotbollen, dels ur ett ekonomiskt perspektiv och dels för att förbättra fotbollen för supportrar runtom i världen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons