Annons

Succé inför förbundskaptenen: "Bra start"

Muamer Tankovic stod för båda målen i Hammarbys premiärseger, 2–0 över Östersund.
På läktaren satt förbundskaptenen Janne Andersson.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2020
Hammarbys Muamer Tankovic, till höger, grattas efter sitt 2–0-mål.
Hammarbys Muamer Tankovic, till höger, grattas efter sitt 2–0-mål.Foto: Janerik Henriksson/TT

Muamer Tankovic visade i premiärmatchen mot Östersund varför han är en av Hammarbys absolut viktigaste spelare.

Han stod för Hammarbys båda mål och hade flera bra chanser. Efteråt var han lite besviken över att han inte fick större utdelning.

Annons

– En bra start på säsongen. Men jag är lite missnöjd med att jag inte fick göra ett tredje mål. Jag var för trött, det var länge sedan man spelade en fotbollsmatch.

Han tänkte inte bara på supportrarna hemma i tv-sofforna utan också kanske på förbundskapten Janne Andersson som satt på den soliga läktaren på Tele2 arena.

"Vet vad jag går för"

TT: Din insats idag måste ha stärkt dina aktier hos honom?

– Det vet jag väl inte. Janne vet vad jag går för, det är inget nytt det han får se idag. Han vet mina kvalitéer. Men det var kul att han var här och det var kul att få göra två mål framför honom.

TT: Och du tackar ja om frågan kommer?

– Absolut, absolut!

"Tänker inte på det"

Tankovic visade idag igen hur viktig han är för Hammarby, men han sitter dock på ett utgående kontrakt. Den 30 juni har det varit sagt att Muamer Tankovic kontrakt går ut.

Något som visat sig inte stämmer. Det har kommit fram att kontraktet istället går ut 31 juli.

– Jag var nog en av få i klubben som hade koll på det, sade Hammarbys tränare Stefan Billborn på presskonferensen efter matchen.

Tankovic själv hade också dålig koll.

– Jesper Jansson (Hammarbys sportchef) sa det till mig. Men jag fokuserar på Hammarby nu. Jag får se om det kommer något, kommer det något jag är sugen på så tar jag det eller så stannar jag. Just nu tänker jag inte på det.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons