Stor besvikelse hos klubbar i Sjuhärad

RF:s aviserade sänkning av det statliga aktivitetsstödet mottogs med besvikelse av klubbarna i Idrotts-Sjuhärad.
Sport • Publicerad 24 oktober 2014

– Det är tråkigt. Alla pengar man kan få in behövs ju, säger Malin Nyström i Ymer Gymnastik.

Hon menar att hennes klubb kanske inte drabbas jättehårt av en nedskärning men att man behöver varenda krona man kan få till exempelvis tävlingar och inköp.

– Klart att det känns, säger hon.

RF meddelade att man sänker aktivitetsstödet från 630 miljoner kronor till 600 miljoner, en sänkning med ungefär fem procent.

För Simklubben Elfsborg i Borås skulle det innebära någonstans i spektrat 15 000–20 000 kronor.

– Vi brukar få cirka 350 000 kronor i statligt aktivitetsstöd. Det är en av de större inkomstkällorna vi har, så det här är ingenting vi ser positivt på, säger sportchefen ?Jonas Söderberg.

Även hos Konståkarna i Borås och i Sjuhäradsbygdens största fotbollsförening Ulricehamns IFK mottogs sänkningen med viss bedrövelse.

– Det är klart att det inte är positivt – vi har 150–170 aktiva medlemmar i aktuella åldrar, säger Enikö Mihai, ordförande för Konståkarna.

Bengt Olof Foss, ordförande i UIFK säger så här:

– Det är tråkigt. Det här stödet är kolossalt viktiga pengar för oss, så vi måste hitta nya lösningar för att hämta in de här pengarna.

Foss konstaterar att klubbens fasta utgifter växer för varje år.

– Det är avgifter vi inte kan påverka, utan som det bara är att betala. Vi står inte och faller med det här, men man kan hoppas att kommunerna kan kompensera på något sätt.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.