Annons

Stjärntrio klar för Södertälje

Södertälje basket får rejäl förstärkning till nästa säsong.
Klubben har gjort klart med tidigare landslagsstjärnorna Louice Halvarsson, Elin Eldebrink och Frida Eldebrink.
Basket • Publicerad 25 maj 2022
Frida Eldebrink. Arkivbild.
Frida Eldebrink. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"En bärande stomme av högsta kvalitet som vi kan bygga spelet runt. Tre spelare på högsta Europanivå som tagit det svenska landslaget till stora framgångar de senaste tio åren", säger tränaren Jesper Sundberg på klubbens webbplats.

Alla tre har Södertälje som moderklubb. Nu återvänder de för att försöka ta SM-guld tillsammans, något de aldrig tidigare gjort.

Annons

Trion har skrivit på tvåårskontrakt.

Sundberg berättar om vad han ser som styrkor hos den nya stjärntrion:

"Elin är en smart pointguard och spelfördelare som gör sina medspelare bättre. Mycket av det offensiva spelet kommer starta genom henne. Lollo är en insidespelare med bra skott från distans. Hon kommer sätta mycket press på ringen för att avsluta själv samt öppna upp ytor för sina medspelare", säger han.

Frida Eldebrink beslöt redan i början av april att hon skulle flytta hem till Södertälje efter säsongen.

"Frida är en scorer. En spelare som kommer skapa övertag åt laget genom olika situationer med och utan boll", säger Sundberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons