Annons

Stjärntrio kan återvända till landslaget

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn kan vara på väg att återvända till längdlandslaget.
På torsdag presenteras truppen till nästa säsong.
– Jag vet inte om det sista är klart än, men allt har pekat mot det, säger Karlssons tränare Per Nilsson till Expressen.
Skidor • Publicerad 8 maj 2023
Frida Karlsson och Maja Dahlqvist iklädde sig den svenska landslagsdräkten under VM i Planica tidigare i år, men tränade på egen hand inför säsongen. Nu finns det tecken på att duon, liksom Linn Svahn, ska återvända till landslagets träningsmiljö. Arkivbild.
Frida Karlsson och Maja Dahlqvist iklädde sig den svenska landslagsdräkten under VM i Planica tidigare i år, men tränade på egen hand inför säsongen. Nu finns det tecken på att duon, liksom Linn Svahn, ska återvända till landslagets träningsmiljö. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Förra säsongen valde Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn att köra ett eget träningsupplägg, utanför landslaget. Men inför torsdagens truppresentation låter det lovande för den som hoppas att trion ska återvända till den blågula gemenskapen.

– Det har varit väldigt positivt hela vägen, så det är väl bara slutklämmen kvar med kontraktsskrivandet. Jag vet inte om det sista är klart än, men allt har pekat mot det, säger Frida Karlssons tränare Per Nilsson till Expressen.

Annons

Utbrytarna har bland annat eftersökt större flexibilitet kring vilka försäsongsläger man måste vara med på. Det är en av sakerna som ledningen nu tagit fasta på i årets landslagskontrakt, uppger Expressen.

Landslagsåkaren Moa Ilar, som tillsammans med Marcus Grate fört åkarnas talan i förhandlingarna, tror också att Karlsson, Dahlqvist och Svahn kan vara på väg tillbaka.

– Jag hoppas det. Det känns som att vi har bra energi i gruppen och vi har haft en fantastiskt fin säsong bakom oss. Jag tror att det blir ett stort och fint lag, säger Ilar till SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons