Ridsportens världscuptävling i Verona fick ett tragiskt slut, när världsettan Eric Lamazes häst Hickstead föll ihop och avled på banan.
Sport • Publicerad 7 november 2011
Eric Lamazes häst Hickstead föll och dog efter att ha hoppat sin runda.
Eric Lamazes häst Hickstead föll och dog efter att ha hoppat sin runda.Foto: Bruno De Lorenzo

– Alla mår jättedåligt över det som har hänt, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Kanadensiske hoppryttaren Eric Lamaze och hingsten Hickstead tog OS-guld ihop i Peking 2008. Det blev dessutom ett silver i lagtävlingen.

På söndagen hade ekipaget precis avslutat sin hoppning vid världscuptävlingarna i Verona, när den 15-åriga hästen föll ihop på banan. Veterinärerna var snabbt på plats, men Hicksteads liv gick inte att rädda.

Hästen kommer att obduceras för att fastställa dödsorsaken.

Tävlingen hade hunnit ungefär halvvägs, men efter ett kort samråd mellan de övriga ryttarna avbröts tävlingen.

– Det var inget svårt beslut, alla var med på det. Vi ville visa Eric Lamaze den respekten, säger Rolf-Göran Bengtsson till Aftonbladet.se.

Den svenska världstvåan var en av dem som chockades av det inträffade.

– Det är illa med vilken häst som helst, men just en sådan häst som var så outstanding på alla sätt och det sätt som det hände på är extra trist, säger Bengtsson till Radiosporten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.