Annons

Stjärnbacken som ska stoppa Zlatan

Hans uppdrag: Stoppa Zlatan Ibrahimovic.
Hur det nu ska gå till.
Sport • Publicerad 4 juni 2013
Foto: BjËrn Lindgren / SCANPIX

– För mig är han världens bäste anfallare. Så respekt måste man ha.

– Men man behöver ju inte vara rädd, säger österrikiska backstjärnan Aleksandar Dragovic.

Annons

Han har samlat viktig erfarenhet genom att möta bland andra Wayne Rooney, Fernando Torres och Hulk. Men VM-kvalet mot Sverige på fredag blir något extra, medger Baselspelaren Aleksandar Dragovic som i österrikiska medier hyllas som en av Europas mest eftertraktade mittbackar.

– Jag tycker att Ibrahimovic är världens bästa anfallare. Så att säga vad man kan göra som enskild spelare mot honom är inte lätt, säger den 22-årige Dragovic.

– Hela backlinjen måste spela tätt. Vi måste kliva honom lite på fötterna och irritera honom lite. Man ska väl inte provocera honom, men vara honom hack i hälarna hela tiden.

Omtalade armbågar

Förbundskaptenen Marcel Koller gör visserligen en poäng av att nämna spelare som Johan Elmander, Kim Källström, Rasmus Elm och Pontus Wernbloom.

Men bland spelarna – och journalisterna – är det tydligt att det är framför allt ett namn i den blågula truppen som upptar tid.

– Jo, jag har hört talas om hans armbågar, svarar Dragovic med ett skratt på en av frågorna.

– Det är klart Ibrahimovic är lite provocerande själv också. Men vi måste koncentrera oss på vårt spel, oavsett om det kommer armbågar eller inte.

"Tre poäng som gäller"

Samtidigt som Ibrahimovic höll presskonferens i Stockholm var Dragovic den mest omsvärmade spelaren efter Österrikes träning invid Ernst Happel-stadion i Wien.

Annons

Han kom till samlingen som nybliven schweizisk mästare, dessutom gick Basel till semifinal i Europa League. Det smäller högt i ett Österrike som längtat efter profiler i landslaget vid sidan av Bayern München-stjärnan David Alaba.

Aleksandar Dragovic ler avspänt åt uppmärksamheten och ryktena som placerat honom i närmare hälften av Premier League-klubbarna.

– Det är självklart en ära, men jag slösar ingen tid på att fundera på om jag kommer att byta klubb eller inte. Det får vi ta efter matchen på fredag.

– För oss är det bara tre poäng som gäller nu.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons