Annons

Stjärnans mardröm – tvingas operera båda händerna

Tennisstjärnan Emma Raducanu kommer inte att kunna spela den närmsta tiden.
Detta på grund att hon ska operera bägge händerna – och en av fotlederna.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2023
Emma Raducanu, 20, tvingas operera båda händerna – och en av fotlederna. Arkivbild.
Emma Raducanu, 20, tvingas operera båda händerna – och en av fotlederna. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

"Man kan lugnt säga att de senaste tio månaderna har varit svåra. Jag har fått hantera ständigt återkommande skador i båda händerna", skriver Raducanu i ett handskrivet meddelande på Twitter.

"Jag kommer att låta göra små operationer på båda händerna för att lösa problemet. Jag är besviken över att jag kommer att vara borta från tennisbanan de närmaste månaderna. Samtidigt ska jag även göra en liten operation i fotleden", fortsätter 20-åringen.

Annons

Raducanu blev en stor brittisk favorit när hon vann US Open som 18-åring 2021. Den gången chockade hon tennisvärlden genom att bli den första kvalspelaren att gå hela vägen och ta hem en grand slam-titel.

Sedan dess har hon kämpat för att följa upp sina framgångar och hon har bytt tränare ett antal gånger. Nyligen höll hon en märklig presskonferens inför WTA-turneringen i Madrid där hon svarade på 16 frågor med totalt 58 ord.

Hon drog sig sedan ur turneringen på grund av skada.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons