Annons

Stjärnan ej säker – nobbade presskonferens

Tennis • Publicerad 2 juni 2023
Aryna Sabalenka ställde inte upp på presskonferens.
Aryna Sabalenka ställde inte upp på presskonferens.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Den belarusiska tennisstjärnan Aryna Sabalenka stod över fredagens presskonferens i Franska mästerskapen, efter segern i den tredje omgången mot ryskan Kamilla Rakhimova, eftersom hon enligt egen utsago inte känner sig säker då hon vid tidigare tillfällen fått upprepade frågor om kriget i Ukraina.

Världstvåan vill inte kommentera uppgifterna om att hon stödjer Belarus omstridde president Aleksandr Lukasjenko och hon har heller inte med kraftuttryck velat ta avstånd från Rysslands invasion av Ukraina.

Annons

– I flera månader har jag svarat på frågor och jag har varit tydlig med vad jag tycker och tänker, säger Sabalenka.

Sabalenka säger att arrangören av Franska mästerskapen står bakom henne i beslutet att inte ställa upp på presskonferensen. I stället valde hon att tala med vissa utvalda medier.

– Jag måste känna mig säker när jag gör intervjuer med journalister efter mina matcher. För min mentala hälsa och för mitt välmående har jag tagit det här beslutet, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons