Stepanek till Sandared

En tjeck ska skapa tennisfeber i Sandared senare i höst.
Sport • Publicerad 2 september 2008

Martin Stepanek, 29, är klar för klubben.

Nej, det är inte storstjärnan Radek Stepanek som Sandared har handlat in.

I stället handlar det om kompisen Martin Stepanek, som bäst rankad 102 i dubbel (2005) och 248 i singel (2003), som förstärker Sandareds TK inför seriestarten.

– Martin Stepanek är en storservare som är mycket duktig i dubbel. Han har tyvärr varit rätt skadebenägen de senaste åren, men vi tror att han blir svårslagen på filtmattan i Sandared, säger tränaren Johan Settergren.

Är han en dyr affär?

– Nej, vi har inte alls övertrasserat budgeten utan håller oss på samma nivå som tidigare. Jag känner Stepanek från min tid på touren och vet att det är en kanonkille som man kan lita på.

När fjolårets succétyskar Marcel Zimmermann och André Wiesler väljer att fortsätta – och dessutom David Nylén ansluter från TK Ullevi så ser det ljust ut.

– Vi har helt klart ett slagkraftigt lag som ska slåss om guldet. Vi har en större bredd i år är förut, säger Johan Settergren som själv också kommer att spela.

När transferfönstret stängde i går (jo det finns ett sådant också i tennis) hade klubben dessutom klart med Robert Lindstedt och fransmannen Olivier Mutis som reservspelare.

Mutis gick till kvartsfinal i Franska Öppna 2004 efter att bland annat ha slagit Andy Roddick på vägen.

– De är sjätte- och sjundespelare, i fall någon skadar sig eller om vi behöver toppa laget.

Förra året slutade Sandareds TK på andraplats efter finalförlust mot Marcus Sarstrands Ullevi TK – och det är just göteborgslaget som Johan Settergren tror blir den tuffaste motståndaren i år.

– Ullevi är alltid bra. Sen tror jag också på Fair Play som har värvat Andreas Vinciguerra och Lidköping som har Robin Söderling med i laget.

Carl Lind
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.