Annons

Stenson tappade i Masters: "En skitdag"

Henrik Stenson hade chans på en bra placering i US Masters.
Men den svenske stjärnan fick inte i de viktiga puttarna och föll under golfmajorns avslutningsdag.
Golf • Publicerad 12 april 2021
Henrik Stenson under avslutningsrundan på Augusta National.
Henrik Stenson under avslutningsrundan på Augusta National.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Efter ett år av mindre lyckade resultat och en position allt längre från golfens yttersta toppskikt hade Henrik Stenson bitvis visat fint spel på Augusta National och bland annat gått två rundor under par.

Men när han efter att ha missat kvalgränsen i sex raka tävlingar i år fått slå ut även på avslutningsdagen lyckades 45-åringen inte knyta ihop säcken.

Birdies tände hoppet

Annons

Där Stenson hade behövt birdies tvingades han i stället se resultat över par. En misslyckad förstaputt på det tredje hålet ledde till en bogey som satte tonen för stora delar av dagen och den hägrande tolfteplatsen, som skulle ge en inbjudan även till nästa års tävling, försvann i horisonten med två nya bogeys.

– Det var väl en skitdag får vi säga. Tappade några väldigt dåliga bogeys på sjuan och åttan från bra lägen, ger väl bort i stort sett tre slag på de två hålen. Sen kämpar jag mig ändå tillbaka på sista nio, säger Stenson enligt Svensk golf.

Två birdies, på hål 13 och korthålet 16, tände ett litet hopp om att trots allt få till en bra avslutning men en alltför lös chipp på det 17:e hålet släckte det hoppet. Stenson tvingades se bollen rulla tillbaka nästan hela vägen till ursprungsläget och tre slag senare var dubbelbogeyn ett faktum.

– Slår ett ganska okej inspel på 17, men uppenbarligen några meter för långt till höger och rinner ner. Försöker gå för en "up and down" där men får ner första tillbaka vid fötterna igen och gör dubbel. Det var väl inte den avslutningen vi ville ha, säger han.

Saknar självförtroende

Ett avslutande par gav Stenson 76 slag, fyra över par, och totalt tre över par för hela tävlingen. Det räckte när alla scorekort var signerade till en delad 38:e plats – 13 slag från vinnaren Hideki Matsuyama.

– Spelet är inte bra, men alternativet är bara att jobba så vi fortsätter med det. Förhoppningen är väl att vi har kommit lite närmare med bitarna vi jobbar på med svingen så att vi kan få lite självförtroende i den biten också för det saknas rätt mycket på den fronten, säger Stenson, som lagt mycket tid på drivingrangen och övningsgreener senaste tiden.

Efter 16 raka US Masters är han nu inte kvalificerad för nästa års tävling, för det krävs nu en seger på PGA-touren eller att han åter tar sig in bland de 50 högst rankade i världen. Nästa major, PGA-mästerskapen i South Carolina 20-23 maj, får han dock spela i.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons