Annons

Stefanelli frälste AIK – hakar på i toppen

AIK tog tre poäng och kliver upp på tredje plats i den allsvenska tabellen, det efter att laget besegrat Halmstad med 1–0 inför drygt 12 000 hemmasupportrar.
Fotboll • Publicerad 2 augusti 2021
AIKs Nicolas Stefanelli mot Halmstads Joseph Baffoe under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan AIK och Halmstad på Friends Arena.
AIKs Nicolas Stefanelli mot Halmstads Joseph Baffoe under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan AIK och Halmstad på Friends Arena.Foto: Erik Simander/TT

Nicolás Stefanelli satte ledningsmålet efter drygt 21 minuter på Friends arena. Efter ett läckert anfallssamarbete med Bilal Hussein och Henok Goitom kunde Stefanelli slå in sin egen skottretur bakom Malkolm Nilsson Säfqvist i Halmstads mål.

Men AIK:s glädje varade bara i ungefär tjugo minuter. Nabil Bahoui tvingades kliva av med en befarad skadekänning, Filip Rogic kom in i stället.

Annons

Halmstad hade ett fint läge i den första halvleken men Marcus Antonssons nick fångades upp av Budimir Janosevic.

Den andra halvleken bjöd inte på så mycket skönspel men väl några målchanser. Bland annat fick gästernas Tot Wikström en riktigt bjudning med kvarten kvar, men hans skott tog i stolpen.

Närmare än så kom aldrig Halmstad och Stefanellis fullträff blev matchens enda mål.

Efter matchen kom svidande kritik mot underlaget på nationalarenan.

– Jag borde inte säga det här, men jag börjar nästan gilla att spela på platsgräs mer än naturgräs, sade Alexander Milosevic till Discovery+.

– Vi förberedde en idé i tre dagar och kom hit och spelade på en jäkla parkeringsplats. Det ser ut som en parkeringsplats på en loppis, säger tränaren Bartosz Grzelak.

AIK kliver i och med dagens hemmaseger upp på tredje plats i den allsvenska tabellen, man är nu fem poäng bakom Malmö på andraplatsen och ytterligare en bakom serieledande Djurgården.

Halmstad å sin sida håller sig kvar i mitten av tabellen på en 10:eplats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons