Annons

Spottade mot åskådare – straffas av Wimbledon

Australiern Nick Kyrgios spottade mot en åskådare i Wimbledon-tennisen. Nu bötfälls han med över 100 000 kronor för osportsligt uppträdande.
Tennis • Publicerad 1 juli 2022
Nick Kyrgios bötfälls 10|000 dollar för att ha spottat mot en åskådare. Arkivbild.
Nick Kyrgios bötfälls 10|000 dollar för att ha spottat mot en åskådare. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Efter den matchvinnande bollen mot Paul Jubb i Wimbledons första omgången vände sig den kontroversielle australiern om och spottade mot en åskådare. Något han nu blivit bötfälld för med 10 000 dollar, cirka 103 000 svenska kronor.

Kyrgios kommenterade händelsen på presskonferensen efteråt:

Annons

– Så fort jag vann matchen vände jag mig mot honom. Jag har stått ut med hat och negativitet länge, jag är inte skyldig honom någonting. Han kom inte till matchen för att se tennis, han kom bara för att häckla.

Stjärnan var märkbart störd under matchen och vände sig till samme supporter redan efter tre game och sade:

– Du kan inte prata med mig mitt i en poäng när jag håller på att slå en backhand, det kan du bara inte göra.

Han var rejält irriterad på domaren i pauserna och kunde höras protestera högljutt. Vid ett tillfälle smällde han till en boll så den flög en bra bit utanför arenan. Kyrgios vann matchen i tre raka set.

– Det här (supporterincidenten) har ingenting med Wimbledon att göra. Folk tror att de har rätt att kommentera allt. Bara för att det finns ett staket och jag inte kan göra något känner de att de kan säga vad de vill.

Nick Kyrgios har sedan avancerat till tredje rundan. Han utklassade serben Filip Krajinovic i tre raka set och möter nu Stefanos Tsitsipas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons