Sportkrönikörerna lyriska

"Historiskt". "Osannolikt". "Underverk".
Landets sportkrönikörer tycks vara eniga om att fotbollslandslagets insats mot Tyskland på Olympiastadion i Berlin kommer att gå till den svenska sporthistorien.
Sport • Publicerad 17 oktober 2012

"Det särklassigt mest osannolika jag någonsin upplevt under ett liv med svensk fotboll", skriver Aftonbladets Erik Niva, om att Sverige lyckades vända ett fyramålsunderläge mot Tyskland till 4–4.

"Om någon frågar mig varför jag alltid fortsatt älska fotboll den där dagen då jag sitter på ålderdomshemmet och blickar tillbaka – då ska jag berätta om en väldigt speciell tisdagskväll i Berlin", förklarar Erik Niva.

"Ge dem bragdmedaljen"

Östgöta Correspondentens sportchef Christer Kustvik är inne på samma linje: "Aldrig har jag sett ett svenskt landslag så utspelat. Aldrig har jag sett ett svenskt landslag göra en sådan upphämtning. 4–4 på Olympiastadion i Berlin är den mest fantastiska, den mest osannolika fotbollsmatch jag upplevt", skriver han, och kräver: "Ge hjältarna bragdmedaljen!"

Daniel Meisels skriver i Upsala Nya Tidning att Tyskland gav bort matchen. "Vändningen berodde mer på gammal tysk nonchalans än på bländande svenskt spel", men konstaterar samtidigt att "inget ska tas från Sverige som aldrig gav upp".

"Detta är en av de största svenska segrarna någonsin", anser Marjan Svab i Helsingborgs Dagblad.

"Galet rolig halvtimme"

"En galet rolig sista halvtimme med Micke Lustig i tokoffensiv väcker hopp om att jag under min livstid ändå ska få se blågult besegra tyskarna", skriver sportchef Peter Hegethorn i Västerbottens-Kuriren och Västerbottens Folkblad.

Flera krönikörer nämnde inbytet av Kim Källström som en energiinjektion.

"Det var ingen tvekan om att Kim Källström skulle ha startat den här matchen. Jag räknar med att han som tidigare varit Hamréns favorit startar alla matcher framöver", skriver Malin Jonson i Göteborgs-Posten, och tillägger:

"Men framför allt konstaterade vi i natt – det här är inte ett lagerbäckskt lag, det här är rock'n'roll".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.