Annons

Spanska stjärnan hotad under EM

Spanska anfallaren Alvaro Morata har haft ett tungt fotbolls-EM så här långt.
Nu berättar stjärnan att han utsatts för hot under mästerskapet.
Fotboll • Publicerad 25 juni 2021
Alvaro Morata. Arkivbild.
Alvaro Morata. Arkivbild.Foto: Pierre Philippe Marcou/AP/TT

– Jag sov inte på nio timmar efter matchen mot Polen. Jag har fått hot och förolämpningar mot min familj. De hoppas att mina barn dör. Men jag mår bra. Jag har tillbringat några veckor isolerad från allt, säger han enligt spanska tidningen Marca.

Morata, till vardags i italienska Juventus, har kritiserats under EM efter ett par straffmissar och en rad målchanser som inte förvaltats på bästa sätt.

Annons

– Jag kanske inte har gjort mitt jobb som jag borde. Jag förstår att jag kritiseras för att jag inte gjort mål. Men jag önskar att folk kunde sätta sig in i hur det är att ta emot hot, att de säger att dina barn ska dö, säger han.

28-åringen säger att han tagit hjälp av spanska landslagets psykolog efter händelsen.

– Det är väldigt bra att ha en person som förstår dig och lyssnar på dig varje gång du behöver honom. Jag är rädd för att flyga och mina lagkamrater skojar om det, men jag är glad över att kunna ha någon att prata med.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons