Söndagens sport: Förluster för Tygriket och Ulricehamn

Söndagens sport i Sjuhärad: Rydboholms innebandyherrar tog en viktig seger i kampen för nytt kontrakt i division II. Och Tygrikets damer tog ytterligare ett steg mot kval till division I.
Däremot föll såväl Ulricehamns hockeyherrar, Borås HK som Tygrikets innebandyherrar.
Sport • Publicerad 27 januari 2008

ISHOCKEY: Ulricehamn lyckades inte förbättra sitt läge i kampen för att förnya kontraktet i ettan. Borta mot Sunne blev det förlust med hela 6–0.

INNEBANDY: Rydboholm tog tredje raka segern i bottenstriden av division II mellersta Svealand. 11–6 blev segersiffrorna mot KFUM Linköping, ett resultat som innebär att Rydboholm numera har åtta poäng ned till nedflyttningsplats. Patric Kettil gjorde fyra mål och ett assist, medan Henrik Kuusela gjorde två mål och fyra assist.

INNEBANDY: Tygriket föll tungt med 5–4 borta mot Munka-Ljungby i kampen om en kvalplats mot ettan.

INNEBANDY: Tygrikets damer befäster däremot sin serieledning i tvåan efter dagens 4–0-seger mot Skövde.

HANDBOLL: Borås HK föll tungt, 27–26 hemma mot bottenlaget Skövde i tvåan. Resultatet gör att BHK nu ligger farligt nära nedflyttningsstrecket.

ISHOCKEY: Nittorp fortsätter visa fin vårform. I dag besegrades Motala med 7–4 på hemmaplan. Christian Johansson gjorde tre mål, och Erik Lignell två.

BORDTENNIS: Mariedals talang Hampus Söderlund låg tvåa inför slutdagen av Europa topp tolv för pojkkadetter. Han lyckades dock inte alls i dag, utan föll i tre av fyra matcher och slutade därmed på femte plats.

BORDTENNIS: I Söderspelen ställdes Jimmy Ojankangas och Mattias Översjö mot varandra i finalen av J20-klassen. Ojankangas vann en jämn drabbning med 3–2 i set, 12–10 i skilje.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.