Sömnigt landslag hyllades på Arlanda

Trötta. Men väldigt glada. Särskilt Anders Södergren. Det svenska skidlandslaget, som tog sju av Sveriges elva OS-medaljer, möttes på Arlanda av flera hundra fans, och en Jill Johnson som aldrig ville sluta sjunga.
– Jag är lite trött, men otroligt glad. Det är så skönt att stå på svensk mark och vara hemma. Nu är det inte långt bort tills man får komma hem till lägenheten, säger Charlotte Kalla.
Sport • Publicerad 2 mars 2010
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Foto: 

Dubbla bronsmedaljören Johan Olsson gick upp på scenen och drog av en rejäl gäspning. Även Charlotte Kalla, ett guld och ett silver i Vancouver, såg märkt ut av den långa flygresan. Marcus Hellner, två guld, och Daniel Rickardsson, ett guld, var förvånansvärt coola efter ett så framgångsrikt OS. Och så längst ut på högerkanten – Anders Södergren. Som aldrig kunde sluta le.

– Jag är så otroligt nöjd med att kunna vinna ett nytt OS-stafettguld för Sverige efter 22 år, det är ju helt fantastiskt, säger Södergren efter att nylandad ha tagit emot stora ovationer på Arlanda flygplats.

Om Södergren aldrig kunde sluta le, så vägrade Jill Johnsson sluta sjunga. OS-låten "The heat is on" gick om och om och om... och om igen. Men ingen av OS-hjältarna verkade bry sig. De ville mest hem.

– Känns riktigt skönt att vara hemma. Efter en femmil och sen väldigt mycket efter det, och så resan. Man har inte hunnit få den återhämtning man behöver riktigt, säger Johan Olsson.

Sömn var det som lockade de flesta, men inte alla.

– Vi kommer hem ganska sent och jag ska förhoppningsvis upp och träna i morgon, det längtar jag efter. Så jag ska väl bara snitta blommorna och sen hopp i säng, säger Charlotte Kalla med guldkonfetti i håret.

Marcus Hellner såg fram emot att komma hem och ta en tupplur i sin nyköpta soffa. En liten stund att njuta av de två OS-gulden, men snart måste han byta fokus igen.

– Jag ligger tvåa i distanscupen och är fyra i totalen. En seger i världscupen blir svår men jag ska vara med och slåss om pallplatserna, säger Hellner, som liksom hela OS-laget, förutom eventuellt Anders Södergren, står över helgens världscup i finländska Lahtis.

– OS är en psykisk urladdning, på något sätt. Man är väldigt matt i huvudet, det är något som släpper lite grand, man har gått runt och tänkt på det så otroligt länge. Men det är bra mycket lättare att ta det när det går bra, säger Hellner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.