Annons

Söderlund kan missa EM – efter misstag

I går togs Hampus Söderlund ut i EM-truppen.
Sport • Publicerad 23 september 2014
Foto: Lennart Magnusson

Men ett formellt misstag från förbundet kan stoppa hans närvaro.

– Vi har gjort en riktig tabbe, säger förbundskaptenen Ulf ”Tickan” Carlsson.

Annons

Svenske stjärnan Jens Lundquist missar lag-EM i Portugal. Han är ännu inte återställd efter att ha drabbats av en inflammation i gallblåsan, meddelades i går.

Samtidigt gick Svenska bordtennisförbundet ut med att Hampus Söderlund, från Sjömarken, ersätter. Warta-spelaren var dock nedstämd av dubbla skäl sent i går kväll. Dels hade han förlorat båda sina matcher i debuten med nya klubben (totalt 2–4 mot Rekord) – och dels hänger EM-deltagandet på en skör tråd.

20-åringen var i går kväll inte tillgänglig för en intervju, men i ett textmeddelande skriver han:

”Förbundet har gjort ett formellt misstag, så jag kanske inte kan åka. Det är väldigt tungt just nu.”

Felet grundar sig i att förbundet inte anmält Hampus Söderlund som reserv, vilket man gick ut med i går. I stället har Harald Anderson varit uppsatt, varpå förbundet sedan försökt korrigera det efter 15 september, vilket inte är tillåtet.

Nu står Söderlunds hopp till Europeiska Bordtennisförbundet. Vid ett möte klockan 19 i kväll tas beslut om han får spela eller inte.

– Vi har kämpat hela dagen för att försöka få Europeiska Bordtennisförbundet att förstå problematiken. Hoppas att de inte stångar sig blodiga för en paragraf, säger Ulf Carlsson.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons