Annons

SM-guld i distansritt – trots andraplats i mål

Kajsa Carlsson från Herrljunga vann guld när SM i distansritt avgjordes i helgen.
– Det blev några glädjetårar, säger hon.
Ridsport • Publicerad 20 juli 2020 • Uppdaterad 21 juli 2020
Glada miner efter en lång tävling som slutade med SM-guld för 19-åringen.
Glada miner efter en lång tävling som slutade med SM-guld för 19-åringen.Foto: Privat

I lördags anordnades Simlångsritten som i år även har SM-status och i klassen young riders kammade Kajsa Carlsson från Herrljunga, med hästen Ruby Sundae, hem segern. Det trots att hon inte var först över mållinjen.

Veterinärbesiktningen efteråt visade att det snabbaste ekipaget inte hade gått ner tillräckligt i puls, vilket renderade i diskvalificering. Det innebar att Carlsson vann guldet med en sekund.

Annons

– Det var jättekul verkligen. Det var väldigt lite folk där, men det blev lite kramar och några glädjetårar när jag fick reda på att jag vunnit guldet.

Inte sedan mitten av mars hade det tävlats i distansritt förrän lördagens tävling på grund av det påtvingade uppehållet.

När 19-åringen precis passerat mållinjen efter 120 km spydde hon.

– Jag vet inte riktigt vad det var som hände. Det kan ha berott på lite dåliga blodvärden, men jag mådde bra direkt efter så det var lugnt, säger en nöjd guldmedaljör.

Här saknas innehåll

Kajsa Carlsson

Född: 24 december 2000

Häst: Ruby Sundae

Bor: Ljung, utanför Herrljunga

Klubb: Billingens distansridklubb

Oscar JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons