SLUT: Djurgården-Elfsborg 4-4

Följ Elfsborgs bortamatch mot Djurgården minut för minut här på bt.se.
Sport • Publicerad 24 oktober 2010

Åtta mål på Stockholms Stadion i dag i en match som bjöd på bra offensivt och uruselt defensivt spel från bägge lagen. Elfsborg behåller fjärdeplatsen men Göteborg har chansen att knappa in till två poängs skillnad när de i morgon möter Trelleborg. I och med att det bara blev en poäng i dag försvann med största sannolikhet Elfsborgs chans att komma ikapp Örebro på tredjeplatsen. Till ÖSK skiljer fyra poäng och då har Elfsborg en match mer spelad.

Denni Avdic till PPV: - Tycker vi spelar bra offensivt. Men vi måste skärpa oss defensivt, från mig och neråt. Det är inte bara backlinjen utan hela laget måste lyfta sig defensivt. Det hade varit viktigt med tre poäng, tyvärr blev det inte så i dag.

SLUT!

93: 4-4! I en helt galen fotbollsmatch kvitterar Kennedy Igboananike med 15 sekunder kvar av matchen. Djurgården är först på förstabollen, andrabollen och tredjebollen. Rajalakso sköt ett hårt skott som Jesper Christiansen kanonräddar i ribban. Men på den returen är Igboananike först och skickar in bollen. Stort frågetecken för Elfsborgs defensiv. Ja, Djurgårdens var inte mycket bättre.

93: Ceesay får en bra chans, men en ny hörna.

92: Ny DIF-hörna. Resultatlös.

91: Assisterande domaren visar tre minuters tillägg. Och hörnan blev resultatlös.

90: Vi är inne på övertid och Djurgården får hörna.

89: Christer Youssef får ett fint nickläge, men bollen går utanför Christiansens stolpe.

86: Johan Larsson kommer in i stället för Stefan Ishizaki.

85: Sebastian Rajalakso varnad i DIF.

84: Lite lugnare nu i ett par minuter. Men än finns det tid för fler mål.

79: Pa Dembo Touray revanscherar sig lite och räddar snyggt ett närskott av Daniel Nordmark.

75: 3–4! Som sagt. Det är nog inte slut än. Denni Avdic gör ett solomål som är hur snyggt som helst. Avdic är nu uppe på 19 mål, lika med Alexander Gerndt i skytteligatoppen.

73: Djurgården gjorde ett byte i samband med det senaste målet. Kebba Ceesay in i stället för Lucho.

73: 3-3! Petter Gustafsson får stå helt fri vid bortre stolpen och glidtackla in 3-3 efter ett inlägg av Daniel Sjölund. Det kan mycket väl bli 5-5 i den här matchen.

69: Byte i Elfsborg - Daniel Nordmark in i stället för Anders Svensson.

63: 2-3! Målfesten fortsätter. Amadou Jawo är först på returen efter att Stefan Ishizaki skjutit en frispark i stolpen.

61: 2–2! Och på hörnan får Kennedy Igboananike gå upp helt ostört och nicka in kvitteringen.

61: Christer Youssef skjuter en bättre frispark några minuter senare, från ungefär samma läge. Men Jesper Christiansen räddar till hörna.

59: Bra frisparksläge för Elfsborg, men Avdic träffar muren.

51: Denni Avdic når högst på ett inlägg men nickar över i bra läge.

50: 1-2! Stefan Ishizaki dribblar i straffområdet och får till ett löst skott som Pa Dembo Touray bara ska plocka i skopan. Men han missar bollen totalt och den studsar retligt in i mål. En målvaktstavla helt i klass med Robert Greens i sommarens VM.

47: 5 397 åskådare har sökt sig till Stadion i eftermiddag,

46: Då är andra halvlek igång. Inget byte i DIF. Amadou Jawo ersätter James Keene i Elfsborg. Keene som var rätt het i första och drog på sig ett gult kort och riskerade ytterligare ett i ett par situationer.

Lite statistik efter första halvlek - 60-40 i bollinnehav. 5-9 i avslut. 1-7 i hörnor.

Paus

Efter 45 spelade minuter står det 1-1 och det är relativt rättvist. Matchen är inte särskilt välspelad utan det är mängder av både felpass och felbeslut. En hel del chanser åt bägge håll, oftast på grund av slarv i defensiven.

45: Bra läge för Elfsborg. James Keene snor bollen från Rajalakso högt upp på vänsterkanten. Keene spelar in bollen till Stefan Ishizaki som skjuter ett bra skott. Touray lyckas dock styra ut bollen till hörna som blir resultatlös.

42: Martin Ericsson vände upp snyggt utanför straffområdet och fick till ett skott som dock inte vållade särskilt stora problem för Djurgårdsmålvakten.

39: Djurgårdens vänsterback med artistnamnet Lucho får ett gult kort sedan han först gjort ner James Keene och därefter Denni Avdic.

34: Sebastian Rajalakso får ett jätteläge efter ny kalabalik i Elfsborgs straffområde, men bollen går strax utanför stolpen.

31: 1-1! Självmål av Prince Ikpe Ekong som styr in Denni Avdics inspel från högerkanten. Försvarsspelet håller inte hög klass hos något av lagen.

29: I anfallet efter är det kalabalik i Elfsborgs straffområde, men ingen hemmaspelare kommer till avslut. Även det här anfallet slutar med en händelselös hörna.

28: Ekong slarvar och Denni Avdic snor bollen och är i stort sett fri med Touray. Elfsborgs skyttekung skjuter vid straffområdslinjen, men Touray räddar till en händelselös hörna.

26: Djurgården etablerar offensivt spel och Christer Youssef kommer till ett avslut som räddas av Christiansen.

24: Långskott av Stefan Ishizaki som ställer till lite problem för Touray, men inte tillräckligt.

22: Denni Avdic, som tidigare i dag har fått se Alexander Gerndt gå förbi i skytteligan, får in bollen i Djurgårdsmålet, men domaren blåser av för hands.

19: En frustrerad Anders Svensson drar på sig ett gult kort på mittplan. En varning som han har jobbat ihop till.

14: 1-0 Djurgården. Frispark från vänster som Jesper Christiansen boxar rätt på Prince Ikpe Ekong vid bortre stolpen som fipplar in bollen. Tafatt av Christiansen och Mathias Florén som inte håller ordning på Ekong.

12: Sharbel Touma får matchens första läge, när han får ett skottläge i straffområdet. Men avslutet utanför.

8: Djurgården har tagit tag i spelet och har mest boll. Men inga chanser att tala om än så länge.

5: James Keene går in tufft i en duell på mittplan och blir varnad.

3: Avvaktande inledning i ett regnigt Stockholm. Mest spel på mittplan och ett antal inkast än så länge.

0: Matchen är igång på Stockholms Stadion.

Matchen börjar 16.30. Laguppställningarna har kommit. Se dem i faktarutan här intill.

I Elfsborg är mittbackarna Martin Andersson och Jon Jönsson avstängda. Däremot är Anders Svensson tillbaka i laget sedan han stod över förra matchen då han precis blivit pappa för första gången. I Djurgården saknas Johan Oremo som slet av korsbandet i veckan och Mattias Jonson som är förkyld.

Vårens möte slutade 3-1 till Elfsborg på Borås Arena och även på Stockholm Stadion i fjol vann Elfsborg, då med 2-1.

Skulle Djurgården vinna i dag är de bara två poäng efter Elfsborg i tabellen. Vinner Elfsborg är det mycket som talar för att det blir medalj för laget i år igen.

Djurgården-Elfsborg 4–4 (1–1)

1–0 Prince Ikpe Ekong (14), 1–1 Självmål (31), 1–2 Stefan Ishizaki (50), 2–2 Kennedy Igboananike (61), 2–3 Amadou Jawo (63), 3–3 Petter Gustafsson (73), 3–4 Denni Avdic (75), 4–4 Kennedy Igboananike (93).

Varning, DIF: Lucho, Sebastian Rajalakso.

IFE: James Keene, Anders Svensson.

Publik: 5 397.

Laguppställning, DIF (4-4-2): Pa Dembo Touray (k) - Petter Gustafsson, Joona Toivio, Prince Ikpe Ekong, Lucho (Luis Antonio Rodriguez) (ut 74)- Sharbel Touma, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Christer Youssef, Kennedy Igboananike.

Avbytare: Jani Lyyski, Kebba Ceesay (in 74), Joel Perovuo, Philip Hellquist, André Calisir, Joakim Andersson, Tommi Vaiho (mv).

Elfsborg (4-2-3-1): Jesper Christiansen - Johan Karlsson, Teddy Lucic, Anders Wikström, Mathias Florén - Anders Svensson (k, ut 69), Daniel Mobaeck - James Keene (ut 46), Martin Ericsson, Stefan Ishizaki (ut 86) - Denni Avdic.

Avbytare: Ante Covic (mv), Amadou Jawo (in 46), Daniel Nordmark (in 69), Johan Larsson (in 86), Niklas Hult, Elmin Kurbegovic, Oscar Hiljemark.

Pierre Henriksson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.