Annons

Slagläge för Marcus Ericsson

Indycar-föraren Marcus Ericsson har slagläge inför dagens lopp i Long Beach, Kalifornien. Svensken var näst snabbast i tidskvalet efter amerikanen Kyle Kirkwood.
Bilsport • Publicerad 16 april 2023
Marcus Ericsson i samband med en tävling i Texas tidigare i år. Arkivbild.Foto: Steve Nesius/AP/TT

– Jag trodde för ett ögonblick att det skulle räcka till pole position. Vi har tränat så hårt i vinter på att förbättra oss i kvalen. Härligt att det betalar sig, säger Marcus Ericsson till Viaplay.

Kvällens tävling är den tredje för säsongen och svensken ligger tvåa i totalställningen efter seger i premiärloppet och en åttondeplats senast i Texas. Historiskt sett har dock svensken haft det tufft på stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, och aldrig tagit sig i mål.

Annons

– Det är en klassisk stadsbana, för att få ut max ur bilen måste man ligga nära murarna och ha ett stort förtroende för bilen. I fjol var vi snabba, jag kvalade in som åtta och låg på en pallplats när jag kraschade i muren. Så jag har revansch att utkräva, sade han till Aftonbladet inför tidsträningen.

Utöver Marcus Ericsson deltar även svensken Felix Rosenqvist som startar i det femte ledet efter en tiondeplats i kvalet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons