Annons

Skandalboxaren bötfälls efter omtalad video

Boxning • Publicerad 23 juli 2020
Billy Joe Saunders. Arkivbild
Billy Joe Saunders. ArkivbildFoto: Ryan Remiorz/AP/TT

Proffsboxaren Billy Joe Saunders döms till böter för en kontroversiell video där han tipsade om hur män kan slå kvinnor. Samtidigt är han fri att återvända till ringen efter att avstängningen hävts.

Med hjälp av en boxningssäck visade 30-åringen hur "man skulle slå henne på kinden" när flickvänner eller fruar visade "för mycket attityd" under coronakarantänen.

Annons

Nu väljer Storbritanniens styrande boxningsorgan (BBBoC) att straffa Saunders med 15 000 pund i böter (närmare 169 000 kronor). Boxaren, som har 29 raka proffssegrar, fick sin licens indragen efter händelsen men har nu fått tillbaka den och kan gå matcher igen.

Det är inte första gången Saunders hamnar i blåsväder för sina inlägg.

2018 bötfälldes han efter att ha lagt upp en video där han erbjöd en kvinna droger i utbyte mot en sexuell handling på en annan person. Den gången tvingades han betala över en miljon kronor i böter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons