Annons

Skadeskjutet Liverpool tappade poäng sent

Liverpool har inte haft en turlig säsong hittills. Med ett skadeskjutet försvar, två bortdömda mål och två straffar mot sig lyckades man inte ta tre poäng borta mot Brighton.
Fotboll • Publicerad 28 november 2020
Brighton räddade poäng sent mot Liverpool.
Brighton räddade poäng sent mot Liverpool.Foto: Neil Hall/AP/TT

Virgil van Dijk, Joe Gomez, Thiago, Trent Alexander-Arnold – det är bara ett axplock av de Liverpool spelare som saknades inför matchen mot Brighton. Trots alla avbräck lyckades man ställa en stark offensiv på benen, men det började tufft.

Brighton fick med sig en straff tidigt. Den franske anfallaren Neal Maupay klev fram – och sköt utanför. Dagen blev inte bättre för Maupay, som minuterna efter byttes ut på grund av skada.

Annons

Mohamed Salah gav sedan Liverpool ledningen – trodde alla. Men en millimeteroffside gjorde att VAR-rummet dömde bort målet, och matchen var mållös i halvtid.

Tappade ledningen

Liverpool gjorde ett par taktiska förändringar efter paus, och det lönade sig. Efter timmen spelad kunde Liverpools bästa spelare den senaste tiden, Diogo Jota, sätta 1–0.

Det såg ut att bli en planenlig seger för de regerande mästarna, och Sadio Mané gjorde även 2–0 – men även det dömdes bort för offside. Matchklockan tickade in på tilläggstid.

Då skulle Graham Potters Brighton få sin möjlighet att rädda poäng. Andy Robertson sparkade vårdslöst på Danny Welbecks fot, och straffen var solklar. I den 93:e minuten satte Pascal Gross straffen, och Liverpool tappade två poäng.

Liverpool går upp i tillfällig serieledning, men kan passeras av Leicester samt Chelsea eller Tottenham, som möts i ett Londonderby på söndag.

Hattrick i Citys seger

Manchester City är tillbaka på vinnarspåret. Matchen mot bottenlaget Burnley slutade med en komfortabel 5–0-seger – efter hattrick från Riyad Mahrez.

Manchester City har hackat i inledningen av Premier League-säsongen och parkerade på 14:e plats inför lördagens möte med Burnley.

Riyad Mahrez inledde målfesten i den sjätte minuten och kvarten senare utökade han ledningen till 2–0. Benjamin Mendy och Ferran Torres fyllde på med varsitt mål innan Riyad Mahrez återigen fick kliva in och stänga tillställningen.

Därmed klättrar Manchester City upp till åttonde plats i tabellen. Burnley ligger på 17:e plats, en poäng från nedflyttning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons