Skadedrabbat HV71 föll mot Skellefteå

Ett hårt skade-och sjukdomsdrabbat HV71 fick det tufft mot Skellefteå. Trots en tidig ledning tog Skellefteå alla tre poäng.
Ishockey • Publicerad 28 november 2020
Jesper Kokkonen och HV71 hade en tuff lördagskväll.
Jesper Kokkonen och HV71 hade en tuff lördagskväll.Foto: Mikael Fritzon/TT

HV71 är fortsatt rejält skade-och sjukdomsdrabbat. Idag fanns några nya namn dessutom på frånvarolistan: Max Wennlund (sjuk), Niklas Arell (skadad) och Christian Sandberg (skadad). Totalt saknades sju spelare.

Trots det tog HV71 ledningen tidigt i första perioden. Daniel Bertov skickade pucken i mål i snäv vinkel.

Efter tolv spelade minuter kom kvitteringen, genom Oskar Nilsson.

Drygt en minut in i den andra perioden, efter ett långt spelövertag av Skellefteå, kom även ledningsmålet för gästerna. Jonathan Johnson skickade in en retur på Oscar Möllers tidigare målförsök, och satte 2–1. HV71 stod för ett klart svagare spel i de två första perioderna.

18-åringen nätade

Men i mitten av den andra perioden kom kvitteringen genom två 18-åringar. Zion Nybeck levererade en perfekt passning till Oskar Olausson som kunde lägga in pucken till 2–2. Olausson har därmed gjort mål i tre raka matcher.

– Zion läser det bra. Det var bara för mig att hitta nät. Vi har spelat tillsammans i J-20, det funkar bra, säger Oskar Olausson i C More efter andra perioden.

Han var också kritisk mot sitt HV.

– Jag tycker inte vi gör en bra match alls än så länge. Vi blir nästan överkörda.

"Bedrövlig match"

Det såg sedan länge ut som att HV71 trots allt skulle lyckas ta en poäng. Men med fem minuter kvar tog Skellefteå ledningen genom Oscar Möller som satte 3–2, vilket också blev matchen sista mål.

– Vi ska vara glada att vi inte förlorade med 10–2. Det var en bedrövlig match. Det var inte ett enda rätt där ute, säger HV:s Linus Fröberg i C More.

– Hugo (Alnefelt, målvakt) gör en fantastisk match annars har vi inget att vara stolta över