Sjuhäradsdansare får tävla i VM – avstängningsbeslutet upphävt

Danssportförbundet upphäver beslutet att stänga av Sjuhäradsdansarna Pontus Persson och Rikard Ekstrand.
Sport • Publicerad 16 september 2008
Pontus Persson och Lisette Rönnqvist.
Pontus Persson och Lisette Rönnqvist.Foto: Lennar Magnusson/Arkiv

Pontus Persson, Borås Dansförening, och Rikard Ekstrand, dansklubben Buggie i Ulricehamn, stängdes av från landslaget och därmed tävling i VM i Varberg nästa månad. Anstängningen drabbade också Frida Borg, Ludvika.

Orsaken till avstängningen att de vid upprepade tillfällen skulle ha missat landslagssamlingar, enligt Danssportförbundet. Dessutom ska de enligt förbundet ha deltagit i uppvisningar utan sanktion.

I ett pressmeddelande beklagar förbundsstyrelsen situationen som uppkommit. Man hävdar att förbundskaptenen tillsammans med landslagledningen i sin hantering av ärendet "hamnat i en ohållbar situation och tvingats agera utifrån sina instruktioner".

Orsaken till situationen ska ha varit bristande kommunikation, och att dansarna inte uppfyllt de krav som ställts på dem i landslagsavtalet.

Men nu vill förbundsstyrelsen stryka ett streck över det hela och hoppas att samtliga berörda nu lägger detta bakom sig och istället koncentrerar sig på tävlingssäsongen.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.