Singer nobbad av spelarna: "Trodde min attityd var bra för laget"

Lagkaptenen Alex Singer, 24, var redo att stanna i Dalsjöfors – men intern spelarkritik tvingade klubben att tacka nej.
Sport • Publicerad 2 november 2011
Foto: 
Foto: 

Amerikanskan är chockad över beskedet.

– Jag trodde att min attityd ansågs vara bra för laget, säger hon.

För knappt två veckor sedan kallades, sett över hela säsongen, lagets störste stjärna till ett möte med administrative sportchefen Ralf Sundhäll.

Men när Singer skulle till att förklara att det kunde vara intressant att förlänga med klubben fick hon till svar att hon inte var välkommen mer.

– Jag blev chockad. Även om jag helst vill spela i allsvenskan hade jag, Emily (Zurrer) och Erin (McLeod) pratat om att ifall Dalsjöfors presenterade en bra plan, och fick några nya spelare, så var vi beredda att vara med och spela upp laget i allsvenskan igen. För vi har tyckt om livet här.

– Men han (Ralf) sa att många spelare har uttryckt negativa saker om mig. Jag fick inte veta vad som har sagts, eller av vem. Från den dag jag kom fick jag höra att jag skulle vara en ledare, pusha spelarna, och jag har gett allt jag har för det här laget, säger Singer.

Sportchef Ralf Sundhäll säger att det var ett svårt men nödvändigt beslut kring stjärnmittfältaren:

– Det har funnits intern kritik mot hennes attityd. Om det kommer från en eller två personer kan vara en sak, men nu handlar det om för stor del av truppen som tycker likadant, säger han.

Vad är det största problemet?

– Jag vill inte gå in på detaljer, men det handlar om attityd och hur man uttrycker sig.

Känner du igen det här?

– Jag har tagit del av en del. Men sedan finns det en ekonomisk bit att ta hänsyn till också.

Men Alex Singer säger att hon inte ens hann framföra sina ekonomiska tankegångar.

– Nä, vi kom väl inte så långt.

– Men vi är helt enkelt tvungna att lyssna på våra spelare och när kritiken kommer från många håll är det inte mycket att göra.

Dalsjöfors, i dagsläget med endast fem kontrakterade spelare, skulle i alla normala fall ha lyssnat på en spelare av Singers kvalitéer. Men enligt Sundhäll finns ingen möjlighet till försoningssamtal då risken finns att andra slutar om amerikanskan förlänger.

– Den risken finns. Men jag vill säga att det här inte har varit någon lätt situation, fotbollsmässigt hade det ju inte varit något snack om saken.

Alex Singer säger:

– Det känns så tråkigt att åka hem med sådana här känslor. Det är klart att man inte gillar alla spelare i en stor trupp. Men på den här nivån måste du vara professionell. Det här är allsvenskan, inte en 15-årsserie. Det är oproffsigt och svagt att inte spelarna vågat säga något direkt till mig. Och klubben borde absolut ha pratat med mig tidigare, och inte väntat till efter säsongen. Även om jag anpassat mig, så kommer jag från ett annat land.

Ralf Sundhäll svarar:

– Vi har påtalat problemen för henne, men vi var i ett läge under hösten där vi inte ansåg att det var läge att börja driva och dra i detta vidare.

Alex Singer

Född : 18 november 1987 i Rye, New York, USA

Klubbar som proffs : Washington Freedom i WPS 2009, Perth Glory i W-league 2010, Dalsjöfors Goif i damallsvenskan 2011.

Säsongen 2011 : Var Dalsjöfors lagkapten, och spelade full tid i samtliga klubbens 22 allsvenska matcher. Gjorde 1 mål.

BT-betyg : 59 BT-ingar – flest av alla. Snitt 2,68.

Aktuell som : Före detta lagkapten i Dalsjöfors, som inte får vara kvar i klubben.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.