Singer allvarligt huvudskadad

Den förra Dalsjöforsspelaren Alex Singer har ådragit sig en allvarlig huvudskada.
Se TV-klipp från olyckan längst ner i artikeln.
Sport • Publicerad 2 oktober 2012
Foto: Jan Kuppert
Foto: 

Hon blev liggande på planen efter att ha nickat ihop med en lagkamrat.

– Efter sammanslagningen var jag medvetslös i några minuter, jag minns ingenting av matchen, skriver Alex Singer på Twitter.

I söndagens Bundesligamatch mellan Potsdam och Frankfurt nickade Alex Singer och Stefanie Mirlach ihop. Mirlach kom med hög fart in i situationen och skallade Singer rakt i tinningen. Båda spelarna blev liggande - Singer medvetslös.

– Det var en väldigt dålig situation och vi visste först inte hur allvarligt det var. Nu mår Alex under omständigheterna bra, säger Potsdams presstalesperson Nadine Bieneck.

Singer, som för bara två veckor sedan var tillbaka i Borås och sprang in på en fjärde plats i kretsloppet, fick ett 12 centimeter långt sår i tinningen, hon bars av planen på bår och fördes direkt till sjukhuset tillsammans med Stefanie Mirlach.

– Båda spelarna blödde mycket i början, men det som gjorde oss riktigt oroliga var att Alex tappade medvetandet. Men hon vaknade redan på planen. Hon har fått en hjärnskakning och vi tror att hon blir borta i tre till fyra veckor, men det är för tidigt för att säga något säkert än, säger Bieneck.

Situationen ledde till att spelet fick avbrytas i 12 minuter. Potsdam hade redan gjort sina tre byten och fick därför spela hela den långa tilläggstiden med två spelare mindre. Då passade Fatime Bajramaj på att göra 2-1 till Frankfurt, för att bara minuter senare dra av sitt korsband. Och alltså bli den tredje spelaren som tvingades lämna matchen på grund av skada.

– Vi spelade hårt och kämpade allt vi hade för att vinna den här matchen. Då kan saker som de här hända, men det är så det är i fotboll, skriver Alex Singer på Twitter.

Alexander Piauger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.