Annons

Signeuls ledarskap kritiseras – "Ingen reagerar"

Anna Signeul, 61, är förbundskapten för det finländska fotbollslandslaget. Innan EM-premiären kritiseras hennes ledarskap och värdegrund av en tidigare medarbetare.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2022
Anna Signeuls ledarskap kritiseras hårt i finska Yles EM-studio. Arkivbild.
Anna Signeuls ledarskap kritiseras hårt i finska Yles EM-studio. Arkivbild.Foto: Ross McDairmant/TT

Svenskan Anna Signeul blev finländsk förbundskapten 2017. Sedan dess har flera tränare lämnat hennes landslag. En av de som lämnat landslaget för nya uppdrag är Maijju Ruotsalainen, tidigare huvudtränare i AIK.

Under EM jobbar hon som expert för finländska Yle. I kanalens EM-studio riktar hon kritik mot Signeuls ledarskap, efter att hon fått frågan om varför hennes tid i landslagets tränarstab tog slut 2019.

Annons

– Det finns en medvetenhet om vad som sker, men ingen reagerar. Då är det bättre att man själv fortsätter på annat håll och satsa på det man själv står för, säger hon i Yle.

Detta väckte reaktioner i studion, och Ruotsalainen fick utveckla.

– För mig handlade det om att jag för ett par år sedan blev mamma och att min chef förhöll sig på ett visst sätt till det, man var besvikna över mitt beslut, säger hon.

– Jag fick höra att jag inte längre kan bli tränaren jag kunde ha blivit utan barn. Det håller jag med om – jag har blivit en mycket bättre coach efter att jag fått barn, avslutar Ruotsalainen.

Ruotsalainen får även medhåll av experten Jonne Kunnas, som är tränare för Helsingforslaget HJK.

– För mig är det här ingen nyhet, rykten har funnits. Inte heller i förbundet kan man ha varit ovetande. Om så här många namn kommit och gått så måste man ha tittat på saken, och nu är det nog läge för en funderare på förbundshåll.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons