Sent inhopp för Forsberg när Leipzig vann

Emil Forsberg har lämnat bänken – men frågan är om han närmade sig en startplats i Leipzig.
Tränaren Julian Nagelsmann satsade på nytt på Christopher Nkunku.
Fransmannen bidrog till att Leipzig vände och vann med 4–2 borta mot FC Köln i Bundesligafotbollen.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2020
Christopher Nkunku, t h, gjorde ett av målen i Leipzigs 4–2-seger borta mot Köln.Foto: Ina Fassbender/AP/TT

Den svenske landslagsmittfältaren drog på sig halsfluss lagom till återstarten av Bundesliga och missade de två första omgångarna. Friskförklarad satt Forsberg som avbytare i 90 minuter i 2–2-mötet med Hertha Berlin i onsdags och på måndagskvällen var han på nytt utanför Nagelsmans startelva.

Men med fem ordinarie minuter kvar fick Forsberg äntligen komma in på planen och det för första gången sedan ligaspelet avbröts i början av mars.

Häng på Dortmund

Ligatrean Leipzig jagar Dortmund i kampen om andraplatsen bakom Bayern München, som ångar på mot ännu ett ligaguld.

Men det är tätt i toppen.

En förlust mot Köln på folktomma RheinEnergie-stadion hade inneburit femte plats – positionen närmast under placeringarna som innebär Champions League-spel – i tabellen med fem omgångar kvar.

Och förlust hotade när John Cordoba tidigt gjorde 1–0 för hemmalaget. Den motgången skakade Leipzig rätt lätt och ganska snabbt av sig. Patrik Schick kvitterade på nick efter 20 minuter varpå Christopher Nkunku läckert chippade in ledningsmålet i god tid före pausen.

Skyttekungen Timo Werners 25 ligamål för säsongen kom redan fem minuter in i andra halvlek. Den målgivande passningen serverade målvakten Peter Gulacsi med en utspark.

Olmos första för Leipzig

Klappat och klart? Nja, Anthony Modeste pricksköt tämligen omgående in reduceringen och gav matchen ny nerv, om än en väldigt kort sådan.

Mindre än två minuter senare placerade Dani Olmo in 2–4, spanjorens första mål för Leipzig sedan övergången från Dinamo Zagreb.

Just Olmo lämnade plats åt Emil Forsberg, som under sin korta tid på planen hann få ett gult kort.