Seger i dag - en passning till kompisen för Andreasen

Derbyn är alltid viktiga och prestigefulla.
Sport • Publicerad 28 oktober 2008
HAR SIKTET INSTÄLLT. Simon Andreasen stannade kvar längst av alla på gårdagens träning och tränade skott inför kvällens västderby.
HAR SIKTET INSTÄLLT. Simon Andreasen stannade kvar längst av alla på gårdagens träning och tränade skott inför kvällens västderby.Foto: Jan Pettersson

Basket Borås.

För Simon Andreasen är matchen mellan Borås Basket och Gothia mer än så.

Seger i dag visar att han valde rätt klubb. Dessutom kan Simon fortsätta vara kaxig mot bäste polaren.

Gothia eller Borås?

Simon Andreasen hade chansen att välja inför förra säsongen.

– Det var nära att jag skrev på för Gothia men Borås visade större intresse och jag har inte ångrat valet, säger 20-årige Simon Andreasen.

Göteborgskillen trivs utmärkt i Knallestan och kan hittills skryta med tre ligasegrar mot Gothia.

– Det gör jag också. Tar varje tillfälle i akt, säger han.

Den som tvingas höra ideliga tråkningar är Gothias Brandon Barton.

– Vi är bästa polare och har spelat tillsammans i både Kortedala och landslaget, förklarar Andreasen.

Träffas ofta

Känns polarens efternamn igen, så har det sina förklaringar. Pappa Charles Barton coachade M7 under Magic-tiden och är en ikon i basket-Sverige.

Varje gång Simon är hemma i Göteborg träffas de två kompisarna och däremellan hålls kontakten via telefon.

– Vi snackade nyss. Brandon sa att han kommer till Borås för att vinna, jag svarade att det inte finns en chans, ha, ha.

Simon är också god vän med Gothias Kim Palmqvist och Mario Drazic, tillsammans bildar kvartetten stomme i U?20-landslaget.

Efter de tre ligasegrarna förra året har BB-spelaren alltså gått omkring och varit lite kaxig. Mycket viktigt med ny triumf för att slippa få tredubbelt tillbaka.

– Det lär smälla extra, så är det alltid när vi gör upp om vem som är bäst i väst. Jag tror på seger. Men vi får se upp, Gothia har satsat hårt och är betydligt bättre än vad de fyra förlusterna och en enda seger tyder på.

Flera nyförvärv

Jo, Gothia har satsat hårt den här säsongen, bland annat består laget av fyra importer, två amerikaner, en tysk och en irländare.

Och så de där unga landslagsmännen.

Fast där är Simon värst. Alla fystester med landslaget har visat att Boråsspelaren är snabbast, starkast och har bäst kondition.

Något han gärna visar mer av. Hittills spelar han tio-elva minuter i snitt per match.

– Jag har en delvis ny roll i laget, som forward. Förra året spelade jag mer under korgarna. Jag hittar mer och mer rätt och tänker göra allt för att få mer speltid.

Väldigt gärna i kväll, Simon Andreasen stannade kvar längst av alla efter gårdagens träning och riktade in skottet. Bara för att kunna visa polarna vem som är bäst i väst.

Borås Basket–Gothia

Boråshallen, 19.04

Läget i Borås

Anders Jonsson, coach:

–?Vi måste vara beredda på deras aggressiva försvarsspel och tuffa press mot vår bollhållare. När det gäller spelet underkorgarna bör vi ha övertag i Ryan McDade och Michael Kingma. De har sett allt bättre ut på sistone. På de positionerna har vi även Christopher Anrin.

Lite segt på vissa håll i går efter söndagsförlusten mot 08 och resan hem från Stockholm.

–?Inget som ska bli problem till matchen mot Gothia. Vi spelade bra mot 08 och det är skönt att vi får chansen till snabb revansch.

Skador:

Inga

Se upp med:

Mycket av Gothias spel går ut på att hitta lägen för Emil Salon. Amerikanen Benson Callier visade bra form senast.

Knalleligan

9) Michael Kingma,

7) Christopher Anrin och Dennis Springs, 6) Ryan McDade, 4) Henrik Carlsson, 3) Toni Caktas.

BT:s tips

Tufft derby där hemmaplan avgör. 98-92 till Borås.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.