Annons

Känslosam Seger efter blåsningen: Stor chock

Caroline Segers föräldrar lurade sin dotter och skippade Spanienresan för att hylla Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna.
De svenska förbundshöjdarna gjorde det motsatta.
En tagen jubilar saknade dem inte nämnvärt.
Fotboll • Publicerad 15 juni 2021
Caroline Seger hyllades både före och efter sin 215:e landskamp i Kalmar – och överraskades av familjen, som hade lurat Seger att de skulle åka till Spanien.
Caroline Seger hyllades både före och efter sin 215:e landskamp i Kalmar – och överraskades av familjen, som hade lurat Seger att de skulle åka till Spanien.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Mikael Seger, pappa till Caroline Seger, på plats på Guldfågeln arena.
Mikael Seger, pappa till Caroline Seger, på plats på Guldfågeln arena.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Caroline Seger möttes av budskapet "du skapar historia – vi är ditt lag" när hon klev in på Guldfågeln arena på tisdagskvällen.
Caroline Seger möttes av budskapet "du skapar historia – vi är ditt lag" när hon klev in på Guldfågeln arena på tisdagskvällen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotbollslandslagets kapten skickade en syrlig, men hjärtlig, passning till sina föräldrar under en presskonferens förra veckan. Så vitt hon visste hade mamma Birgitta och pappa Mikael nämligen lyckats tajma in solsemestern precis när dottern skulle bli Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna.

– Jag önskar att de kunde komma. Men de åker till Spanien den 13 juni. Så om ni hör det här: Tack så hemskt mycket för att ni är med och upplever mitt rekord, sade Seger om tisdagens landskamp mot Australien.

"Mycket, mycket känslor"

Annons

Men föräldrarna bjöd sin dotter på en rejäl blåsning.

När Seger som sista spelare traskade in på Guldfågeln arena i Kalmar gjorde hon det inte bara till hyllningar från alla lagkompisar, ledare, motståndare och publik. På läktaren fanns också föräldrarna – trots allt.

– De lyckades lura mig ganska ordentligt. Jag hoppades in i det sista att de skulle dyka upp för det kändes konstigt, familjen har ändå varit med hela vägen och på nästan alla matcher. Så när jag fick reda på att de "skulle till Spanien" så försökte jag acceptera det. Så när de dök upp – det var mycket, mycket känslor, säger Caroline Seger.

Den annars alltid så samlade Caroline Seger kunde för en gångs skulle inte hålla känslorna i schack.

– Jag hade ändå förberett mig och tänkt "det här klarar jag av, det är inga problem". Men det brast ganska mycket när min familj var där. Det kom som en chock, jag var inte riktigt förberedd på det. De har funnits där i vått och torrt och att se dem på plats, det var oerhört känslosamt, säger Seger.

Inte hjälpte det att hela det svenska laget mötte henne på planen hållande en banderoll med texten "Du skapar historia – vi är ditt lag". Seger "highfiveade" alla landslagskompisarna innan den tidigare rekordinnehavaren Therese Sjögran, iklädd en Seger-tröja, räckte över en blombukett tillsammans med landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

– Ni vet också det att Sjögran är min absolut närmsta kompis. Att få ta emot blommor och en tröja av henne, och att se henne där, det var också speciellt. Det är en människa som jag har inspirerats av och som har funnits för mig hela min karriär. Men nu får hon känna sig besegrad.

Hennes 215 A-landskamper är en fler än Therese Sjögran, som hade landslagsrekordet tidigare, mäktade med, och 67 fler än Anders Svensson, som gjort flest på herrsidan.

Högsta hönsen saknades

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreterare Håkan Sjöstrand valde till skillnad från Segers föräldrar att prioritera Spanien och svenska herrarnas EM-premiär mot Sevilla under måndagen.

Nilsson fanns däremot på plats i torsdagens landskamp not Norge, när Seger tangerade Sjögrans rekord.

Annons

"Caroline Seger slår ett enastående rekord och är värd all beundran för sina mångåriga insatser. Jag var på plats i Kalmar när hon tangerade rekordet förra veckan. Tyvärr inte möjligt att vara på plats i kväll beroende på att vi alltid prioriterar mästerskap och tävlingsmatcher för våra seniorer före träningsmatcher", skriver Karl-Erik Nilsson i ett sms till TT.

"Det visade sig inte möjligt att från 23.00 i Sevilla i går kväll nå matchen i Kalmar i dag. Vi är självklart ledsna för det, men vi har spelat in en personlig hälsning till Caroline som hon får under kvällen. Vi kommer att få chansen att fira henne ordentligt vid senare tillfälle."

Svenska fotbollförbundet fick hård kritik efter Fotbollsgalan 2013 när Anders Svensson belönades med en bil för att ha slagit landslagsrekordet på herrsidan, medan Therese Sjögran – som slagit samma rekord på damsidan – fick gå tomhänt därifrån.

Tisdagens huvudperson verkade ändå inte alltför nedslagen av att firma Nilsson/Sjöstrand prioriterade bort henne.

– Det hade ju adderat två extra. Men jag förstår att ett mästerskap också är väldigt stort, och att det är svårt att ta sig runt nu i coronatider, säger Caroline Seger.

– Men det var andra personer som var på plats, som betyder mer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons