Annons

Sandareds tennisklubb kovänder– ställer upp i elitserien

Sandareds Tennisklubb har ändrat sig.
Sport • Publicerad 27 maj 2008

I höst spelar herrarna i elitserien som vanligt.

– Man blir ju lite förundrad, men jag spelar för Sandared med glädje, säger förre cheftränaren Johan Settergren.

Annons

För knappt två veckor sedan berättade BT att Sandareds Tennisklubb dragit sig ur elitserien.

Nu har klubben tänkt om.

– Vi satte oss ner en gång till och tog en diskussion. Vi kände att det går att kombinera en satsning på både ungdomarna och ett lag i elitserien, säger Anne-Marie Ekström, ordförande i Sandareds Tennisklubb.

Settergren kan spela

De tre senaste åren har Sandared vunnit SM en gång (2005) och varit i en final (2007).

– Målet är självklart att nå så långt som det är möjligt. Organisationen för laget är inte klar ännu, men det är första prioritet att få klart innan sommaren, säger Ekström.

Vilka som ska ingå i spelartruppen bestäms senare, men en som lär spela för Sandared är Johan Settergren.

Settergren var populär cheftränare i klubben förra året.

Nu arbetar han på en bilfirma i Göteborg.

– Jag spelar gärna för Sandared. Det är en bra klubb och det är alltid roligt att spela i elitserien. Beslutet att inte vara med togs för snabbt av den nya styrelsen, de skulle ha hört sig för lite först, säger Settergren.

Annons

När laget tog silver i vintras fanns tre tyskar med i laget. Den lösningen är inte är helt otänkbart för Settergren, som kommer att finnas med i rekryteringsarbetet.

– Det finns en bra chans att det blir några ”välkända” tyska ansikten även nästa säsong. En sådan spelare som Marcel Zimmerman kommer vi nog att fråga, han gillar att spela här och har varit bra.

Får ändra sig

När Sandareds styrelse lämnade besked till svenska tennisförbundet att de inte hade för avsikt att spela den kommande säsongen, fick två andra klubbar en förfrågan.

– Vi frågade de klubbar som åkte ur elitserien (Mölndal och Näsbypark) om de var beredda på att spela i elitserien till hösten, säger tennisförbundets tävlingschef Henrik Odevall.

Men Sandared kommer att få spela i elitserien?

– Ja, det får dom. De hade ju anmält sig. Det finns inga regler för lag som avanmäler sig, men nu löste det sig och blev ingen ingen stor grej för oss.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons