Annons

San Jose: Öppna för att trejda Karlsson

San Joses general manager Mike Grier säger att man kommer att lyssna till eventuella tredjönskemål om Erik Karlsson innan NHL:s transferfönster stängs den 3 mars, men att det i slutändan är upp till svensken om han vill byta klubb.
Ishockey • Publicerad 16 november 2022
San Joses Erik Karlsson. Arkivbild.
San Joses Erik Karlsson. Arkivbild.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Erik Karlsson, som 2019 skrev ett åttaårskontrakt med San Jose, har en så kallad "no-trade-klausul" i sitt kontrakt, vilket innebär att han har sista ordet gällande sin klubbtillhörighet.

– Jag ska lyssna, men till syvende och sist kommer det att hänga på Erik, säger Mike Grier till nhl.com.

Annons

– Han är skyddad i kontraktet och har kontroll över sin framtid. Jag vet att just nu trivs han. Han mår bra i San Jose. Hans familj mår bra. Och vi är stolta över hur han spelar.

Flest poäng i år

Karlsson är den NHL-back med flest poäng hittills den här säsongen – 22 stycken – och med flest mål – 10.

32-åringen röstades fram till NHL:s bästa back med Ottawa 2011–2012 och 2014–2015.

– Han är en dynamisk spelare. För mig är han förmodligen en av de tre bästa offensiva backarna i ligan, och han har varit fantastisk för oss. Han har gjort allt vi har bett om vad gäller förberedelser, träning, spel. Han har varit fantastisk, säger Grier.

– Så det kanske finns ett scenario där lag kommer och frågar efter honom, för jag tror att han är en som kan göra skillnad. Han är en som kan gå ut och avgöra en match – eller avgöra en serie till och med -- så kanske att frågor kommer längs vägen. Vi får se.

Ville inte flytta

San Jose har missat Stanley Cup-slutspelet de senaste tre säsongerna. När Karlsson kom till klubben var det till en början motvilligt.

– Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut. De gjorde väldigt tydligt i vilken riktning de skulle gå – och att jag inte var en del av den, sade han i samband med flytten från Ottawa till San Jose 2018.

Året därpå blev Erik Karlsson NHL:s tredje bäst betalde spelare och den bäst betalde backen när han förlängde med San Jose.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons