Annons

Samuelsson sköt bort chanserna – Bø vann

Två bom var åtminstone en för mycket. Sebastian Samuelsson hade häng på en topplacering i masstarten men fick nöja sig med en 13:e-plats.
Skidskytten för dagen var i stället Norges Tarjei Bø, som vann.
Skidskytte • Publicerad 17 januari 2021
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.Foto: Antti Aimo-Koivisto/AP/TT

Bø tog sin elfte världscupseger i karriären när han vann den avslutande masstarten i tyska Oberhof. Men han såg ett tag ut att skjuta bort segern.

Efter tre raka nollor kom han in till det fjärde skyttet i en liten, men klar ledning, tolv sekunder före de jagande. Men en bom i sista stående skyttet innebar straffrunda och Tarjei Bø blev av med ledningen.

Samuelsson bäste svensk

Annons

Men Bø var stark i spåren och var snabbt ikapp den ledande trion – Benjamin Weger, Simon Eder och Felix Leitner – på slutvarvet. Och nästan direkt gjorde han ett avgörande ryck som ingen kunde svara på.

Österrikaren Leitner och schweizaren Weger tog efter var sitt prickfritt skytte de övriga pallplatserna. Världscupledaren Johannes Thingnes Bø blev sjua, men var trots hela fyra bom bara 27,4 sekunder bakom storebror Tarjei i mål.

Sebastian Samuelsson blev bäste svensk på 13:e plats, 41,5 sekunder från segern. Samuelsson kom in till det sista skyttet som 11:a, dryga halvminuten bakom Tarjei Bø och hade goda chanser att nå en topplacering. Men då hade det krävts fullt skytte och Samuelsson bommade ett skott – två totalt – och tappade.

Övriga långt efter

– Jag är ganska nöjd och gör ett stabilt lopp. Jag har mina konkurrenter i totalen runt mig också. Det är varken superbra eller dåligt. Jag hade velat sätta ett skott till, men jag ska inte klaga, säger han till TT.

Martin Ponsiluoma sköt två bom redan i det första skyttet. När det sedan kom ytterligare en på det tredje, och två på det fjärde, var hans chanser för dagen naturligtvis helt borta. Ponsiluoma blev 24:a, 1.55,8 bakom.

Peppe Femiling kom allra sist av de 30 startande efter fyra bom. Femling var 4.17 från segern.

Nu drar världscupcirkusen vidare till Italien.

– I morgon sätter vi oss i bussarna och åker till Antholz. Sedan blir det distanstävling på fredag. Det ska bli härligt, säger Sebastian Samuelsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons