Annons

Sagnia utan EM-medalj i längdhoppsfinalen

Inne-EM i Istanbul har kantats av sjukdom för Khaddi Sagnia.
I längdhoppsfinalen blev svenskan till slut sjua.
– Blir man sjuk blir man sjuk, det är ingenting man kan ändra på, säger 28-åringen i SVT.
Friidrott • Publicerad 5 mars 2023
Sveriges Khaddi Sagnia i damernas final i längdhopp under friidrotts-EM inomhus i Istanbul, Turkiet.
Sveriges Khaddi Sagnia i damernas final i längdhopp under friidrotts-EM inomhus i Istanbul, Turkiet.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Sagnia mäktade med 6,57 som bäst i finalen, en finalplats hon säkrade i sista hoppet i kvalet under lördagen.

Svenskan hymlade inte med att målsättningarna om en EM-medalj försvann i samband med att hon blev sjuk inför mästerskapet.

Annons

– Jag hade inga målsättningar alls vilket var väldigt tråkigt för hela säsongen var upplagd efter att jag skulle prestera under EM. Men blir man sjuk blir man sjuk, det är ingenting man kan ändra på. Jag gjorde mitt bästa, jag kom hit och tog mig till final, säger hon i SVT:s sändning.

– Det var najs att få komma hit i dag och även kvala in, jag hade dock inte krafter kvar, jag tror jag använde allt i går.

VM-guldet vanns av Jazmin Sawyers, Storbritannien, som hoppade 7,00 meter. Larissa Iapichino, Italien, tog silvret med sina 6,97 meter, medan serbiskan Ivana Vuleta hoppade 6,91 meter och tilldelades bronset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons