Annons

Så fördelas krispengarna – RF begär mer

Riksidrottsförbundet (RF) har fattat beslut om fördelningen av regeringens stödpaket på 500 miljoner kronor till idrotten.
Samtidigt begär de nu ytterligare 500 miljoner i förlängt stöd av regeringen.
Idrott • Publicerad 11 juni 2020
Svenska idrottsföreningar drabbas hårt av coronapandemin. Arkivbild.
Svenska idrottsföreningar drabbas hårt av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Beskedet från RF är tydligt: De idrotter som drabbats hårdast – det vill säga fotboll, ishockey och friidrott – får också mest stöd. I tur och ordning handlar det om närmare 128 miljoner kronor, 95 miljoner respektive 68 miljoner kronor när både stöd till specialidrottsförbund och de föreningar som sökt stöd läggs samman.

Föreningar och förbund har ansökt om totalt 1,3 miljarder kronor.

Annons

– Vi har försökt göra det rättvist och lika. Vi tror att vi gjort det bästa vi kan, säger Björn Eriksson, ordförande i RF, till TT.

RF meddelar samtidigt att man begär ytterligare 500 miljoner i förlängt stöd av regeringen för perioden juli–september.

"Vår bedömning är att idrottsrörelsen kommer att förlora ytterligare mer än 1,2 miljarder kronor om restriktionerna ligger kvar till början av hösten. Jag hoppas regeringen förstår den svåra situation som många föreningar befinner sig i och förlänger stödpaketet med ytterligare 500 miljoner kronor till sista september", säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Till TT säger han att han hoppas att regeringen ska komma med ett snabbt besked.

– Jag hoppas att tredje kvartalet är löst innan jag går på semester. Förra gången tog det lite mindre än en vecka från det att vi sade något till att det hände. Men tar det för lång tid, att det tar till semestern, så kommer många drabbas hårt. Medan gräset växer dör kon.

Pengarna börjar betalas ut på måndag den 15 juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons