Annons

Ryssland förlorar överklagande – hotar med Cas

Ishockey • Publicerad 5 juli 2022
Ryssland har förlorat sitt överklagande mot IIHF:s avstängningsbeslut, men kan dra saken vidare till Cas. Här är från OS då det ryska laget spelade OS-final mot Finland. Arkivbild.
Ryssland har förlorat sitt överklagande mot IIHF:s avstängningsbeslut, men kan dra saken vidare till Cas. Här är från OS då det ryska laget spelade OS-final mot Finland. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Det Internationella ishockeyförbundets (IIHF:s) oberoende disciplinkommitté har avslagit Rysslands och Belarus överklagande gällande att nationerna bannlystes från internationell spel på grund av kriget i Ukraina.

Ryssland blev också fråntaget herr-VM nästa år och herrarnas junior-VM 2023.

Annons

I en kommentar på Twitter skriver det ryska ishockeyförbundet, FHR, att man nu "undersöker möjligheten för ytterligare överklagande till Cas (idrottens skiljedomstol)".

Enligt disciplinkommittén handlar IIHF:s beslut inte om en avstängning, utan om en säkerhetsåtgärd.

IIHF:s styrelse införde vid beslutet den 28 februari nya säkerhetsregler och pekade på att säkerheten och friheten att röra sig fritt för spelare, supportrar och media inte kunde garanteras.

Samma säkerhetsbeslut är också relevant för nationernas deltagande internationellt, slår disciplinkommittén fast.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons