Annons

Rusande AIK-fans riskerar böter

AIK-fansen som stormade förbi poliskedjorna in på planen på Gamla Ullevi, kan räkna med böter.
Sport • Publicerad 2 november 2009

Åtminstone de polisen lyckas identifiera på sina filmbilder.

– Alla som trängde sig in på plan efter matchslut har gjort sig skyldiga till olaga intrång och ska straffas för det och det kan säkert bli fråga om att de får tillträdesförbud på sig också, säger polisens kommenderingschef Erik Nord till Sveriges Radio Göteborg.

Annons

Enligt Sveriges Radio Göteborg sprang 500-800 fans rakt genom poliskedjorna, andra har satt antalet AIK-fans på gräsmattan ännu högre. Hur ska polisen kunna identifiera alla de?

– Det är väl inte säkert att vi kan identifiera alla, men vi ska nog kunna identifiera några och då får de räkna med efterräkningar, säger Nord.

Polisen videofilmade fansen både före och under matchen. Erik Nord ska nu föreslå länspolismästaren att man i Göteborg inrättar en speciell kommission som ska utreda de brott begicks i samband med matchen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons