Annons

Rugbystart med publik i Nya Zeeland

Rugby • Publicerad 9 juni 2020
Landslagsstjärnan Bauden Barrett ska på söndag möta sitt gamla lag Wellington, med sitt nya lag Auckland, i rugbyomstarten i Nya Zeeland. Arkivbild.
Landslagsstjärnan Bauden Barrett ska på söndag möta sitt gamla lag Wellington, med sitt nya lag Auckland, i rugbyomstarten i Nya Zeeland. Arkivbild.Foto: Mark Baker/AP/TT

Nya Zeeland säger sig inte ha något coronavirus kvar och släpper därför på alla restriktioner.

Det innebär att helgens omstart i rugbyserien Super Rugby Aotearoa kan ske inför publik. Det är den första rugbyserien i världen som sätter i gång med publik på läktarna efter coronautbrottet. Sedan tidigare har en av Australiens två ligor åter börjat spela, dock utan publik.

Annons

"Vi är otroligt stolta och tacksamma över att bli den första professionella idrottstävlingen i världen att kunna låta våra lag spela inför sina supportrar", säger Mark Robinson, vd för rugbyförbundet.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs felaktigt att Nya Zeelands rugbyserie var först i världen att sätta i gång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons