Annons

Rosengård lånar tillbaka landslagsspelare

En publikfavorit är tillbaka i Rosengård. Nyzeeländska landslagsspelaren Ali Riley, 32, återvänder till den damallsvenska fotbollsklubben som hon lämnade 2018 för Chelsea.
Men det är på nåder från hennes amerikanska lag.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2020
Ali Riley är tillbaka i Rosengård. Arkivbild.
Ali Riley är tillbaka i Rosengård. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Rosengård lånar Riley av hennes amerikanska lag Orlando Pride säsongen ut.

"Jag är oerhört glad och tacksam att få möjligheten att spela med FCR under 2020 och representera en klubb och stad som betyder så mycket för mig", säger 32-åringen till klubbens Twitterkonto.

Annons

Hon tillhörde Rosengård mellan 2012 och 2018 och vann tre SM-guld med klubben (2013–2015).

Backen är född i USA men har gjort över 100 A-landskamper för Nya Zeeland. Hon kommer närmast från amerikanska Orlando Pride, som tvingades dra sig ur ligaspelet då flera spelare och ledare i laget testat positivt för covid-19. Riley har ännu inte spelat någon tävlingsmatch med Orlando. Det amerikanska laget kan kalla tillbaka henne när som helst under låneperioden, skriver laget på sin webbplats.

Rosengård har sex poäng efter tre spelade matcher i år och ligger fyra i damallsvenskan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons