Ronaldo jubilerade i Uniteds vändning

Det som började med ett bisarrt baklängesmål fortsatte med en målkungs jubileum och ett slutligt segerjubel.
Cristiano Ronaldo gjorde sitt 800:e och 801:a mål i karriären när Manchester United vände underläge till 3–2-seger över Arsenal på Old Trafford.
Fotboll • Publicerad 2 december 2021
Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo, till höger, firar med Jadon Sancho.
Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo, till höger, firar med Jadon Sancho.Foto: Dave Thompson/AP/TT

– Det är otroligt. Han visar i match efter match, år efter år, att han vill vara bäst, säger lagkamraten och 1–1-målskytten Bruno Fernandes i Viaplays sändning.

Det var Uniteds första hemmamatch sedan Ole Gunnar Solskjær tvingades avgå för en tid sedan.

Laget leddes av Michael Carrick för tredje och sista matchen och på läktaren satt Ralf Rangnick som från och med i helgen ska bli ordinarie tillfällig efterträdare, säsongen ut, till Solskjær.

Enligt Viaplay slutar nu Carrick, tidigare assisterande tränare till Solskjær, i Uniteds tränarstab.

Märkligt mål

Unitedtränarna fick se ett underligt ledningsmål.

Emile Smith Rowe sköt en halvvolley förbi Unitedmålvakten David de Gea som låg ned skadad på egen mållinje. Men faktum var att de Gea blivit stämplad av lagkamraten Fred och efter VAR-koll godkände domaren Martin Atkinson målet.

United, med Victor Nilsson Lindelöf från start, kom över kallduschen och Bruno Fernandes kvitterade precis före paus.

I den andra halvleken tog Ronaldo över huvudrollen.

Först sköt han ledningsmålet med sitt 800:e seniormål i karriären i klubb- och landslag. Merparten av målen, 450, har kommit för Real Madrid.

Lycka och olycka

Martin Ødegaard kvitterade, men blev sedan olycksfågel när han drog ned Fred i straffområdet och Atkinson – efter ytterligare en VAR-koll – dömde straff.

Ronaldo klev fram och sköt sitt 801:a mål – varav det 130:e i Unitedtröjan.

Efter tre raka matcher utan seger tog United en välbehövlig trepoängare i Premier League och klättrade till sjätte plats, två poäng bakom femman Arsenal.

Tottenham besegrade Brentford med 2–0 sedan Pontus Jansson nickat bollen via en lagkamrat och i eget mål i tolfte minuten. Son Heung-Min fastställde 2–0 i 65:e minuten.