Riksdagsledamot: "Ska någon behöva dö?"

Borås Artikeln publicerades
Foto:Lars-Åke Green

Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) från Ubbhult blir deprimerad av gårdagens bengalbrännande på Borås Arena och vill se snabbare agerande på arenan mot de skyldiga.

– Vi som har varit kritiska till det här har fått rätt nu, och det känns inte bra, säger han.

"Fem brännskadade på Borås Arena när AIK-klacken tappade kontrollen på sina bengaler. Himla kul med pyroteknik. Ska någon behöva dö?"

Det skriver Jan Ericson på mikrobloggen Twitter om söndagens incident, där bland annat en tioårig pojke fick lindriga brännskador efter att pyroteknik antänts på arenan. För BT utvecklar han sin syn på pyroteknik på arenor:

– Jag tycker inte att det hör hemma på läktarna, ska det användas får det vara under ordnade former och inte i närheten av publik. Jag har själv stått på Elfsborgs ståplats och visste att det förr eller senare skulle hända något sådant här.

Jan Ericson är reserverad när det kommer till frågan vad man kan göra från politiken för att få bukt med problemet:

– Man kan inte inbilla sig att man med politiska beslut kan hindra folk från att få med sig en bengal in. Vakterna gör det de kan, det är svårt att visitera alla.

Men Jan Ericson vill se en förändring i agerandet under matchen mot de som är ansvariga för att ha antänt pyroteknik.

– Jag tycker att de ska plockas bort från läktarna direkt, det görs inte i dag för att man inte vill skapa problem i onödan.