Remstam klar för Nittorp – också

Mattias Remstam, 35, valde fortsatt satsning i BHC. Men sedan blir det Nittorp – vad BT erfar har parterna i hemlighet redan gjort klart om ett framtida kontrakt.
Sport • Publicerad 2 juni 2010
Foto: Lars-Åke Green

– En dag kommer jag att återvända till Nittorp, säger Remstam.

Det var i går som BT kunde berätta om att den jagade forwarden bestämt sig för spel i Borås HC (i konkurrens med Nittorp, Gislaved och rumänska Sport Club Csikszereda) ytterligare en säsong.

Men nya uppgifter säger att Remstam parallellt med BHC-dealen också gjort klart med Nittorp om ett tvåårskontrakt efter säsongen i Borås.

Stefan Nilsson i Nittorps hockeygrupp ligger lågt när ämnet kommer på tal:

– Det är klart att vi har jobbat på en lösning, Mattias är en av allsvenskans bästa spelare och det är lätt att förstå vad han skulle betyda för oss. Men han vill spela med Borås ytterligare en säsong.

Men har ni diskuterat en framtida lösning?

– Självklart är det intressant hur Mattias ser på framtiden. Det handlar ju om både hockey och jobb.

Remstam själv har länge sagt att han gärna avslutar karriären i Nittorp.

– Någon gång kommer jag att återvända. Det handlar om att ge tillbaka till klubben. Sedan vore det kul att kunna hjälpa till och få vara med om en uppflyttning i seriesystemet. Men ingenting sådant är klart.

BHC:s sportchef Stefan Persson är glad och nöjd över den färska överenskommelsen angående kommande säsong – men vet inget om Nittorp/Remstams gemensamma framtidsplaner.

– Jag känner inte till dealen även om det säkert kan finnas tankar kring det. Skriver Mattias på så gör han det, säger Persson.

Vad tycker du om det?

– Det känns konstigt om han ska ta steget ner med den kapacitet han besitter, och den serien finns väl kvar i framtiden. Men det beslutet överlåter jag till Mattias.

Vad betyder han för BHC?

– Han är ryggraden på något sätt, han spelar och agerar med mycket stolthet och gör alltid det man kan kräva. Vi är såklart glada att han bestämde sig för att köra ett år till med oss.

Läget i Nittorp

Rickard Sjögren har bestämt sig för att sluta och Christian Johansson har tankar däråt. Däremot är det i det närmaste klart att Fredrik Enhörning och David Borkenhagen förlänger. Klubben jobbar också fortsatt på den tidigare BHC-backen Joakim Persson.

– Nu har vi inte pratat på en tid, men jag ska ringa Jocke när som helst, säger Stefan Nilsson.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.