Annons

Rekordmannen hyllad på Örjans vall

Halmstads Andreas Johansson är allsvenskans meste utespelare.
I söndagens hemmamatch mot IFK Göteborg spelade han sin 412:e match i högsta serien.
Hyllningen på Örjans vall väckte starka känslor hos veteranen.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2023
Halmstads Andreas Johansson uppmärksammas. Med 412 matcher är han numera allsvenskans meste utespelare.
Halmstads Andreas Johansson uppmärksammas. Med 412 matcher är han numera allsvenskans meste utespelare.Foto: Anders Bjurö/TT

– När de spelade bildspelet inför matchen och jag såg mig själv på bilder från 20 år sedan, då kom minnena och jag blev känslosam. Men när matchen kom igång så blev ju fokus på det. Det kommer vara ännu större den dagen jag lägger av. Nu är jag så fokuserad på nuet.

Fotbollsresan inleddes i Halmstad, gick via tyska Bochum och sedan tillbaka till Sverige där det blev SM-guld med Norrköping innan cirkeln slöts på Örjans vall. Den 41-årige HBK-kaptenen bildade på söndagen precis som vanligt mittbackspar med Joseph Baffo. Det stod därmed klart att han passerade AIK-spelaren Daniel Tjernströms 411 matcher.

Annons

Hemligheten: gröt.

– Nu på sommaren har jag jordgubbar i också, säger "Ante”.

– Jag mår bäst när jag får träna varje dag. När vi hade ledigt efter Varbergsmatchen tyckte jag det var lite jobbigt. Det gäller att olja maskineriet.

Tränare Magnus Haglund understryker mittbackens betydelse.

– Det är fantastiskt fint. Det är ingen som kan se att han är äldst på plan. Han är till och med en av de bästa spelarna på plan, och det i sin 412:e match. Det är helt unikt. Han är ovärderlig, varje dag och i allt vi gör.

Matchen mot IFK Göteborg slutade 0–0.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons