Annons

Reaktioner på Zlatans beslut

Reaktionerna på Zlatan Ibrahimovic beslut att nobba landslaget på obestämd tid pendlade mellan förvåning och besvikelse.
Sport • Publicerad 9 november 2009

– Otroligt att man inte ställer upp för sitt landslaget. Jag kanske är gammalmodig, men det är ett sätt att betala tillbaka till svensk fotboll för allt man uppnått. Vi tappar en världsspelare men vi kanske får ett bättre landslag. Om Zlatan spelar i landslaget som han gör i sitt klubblag är han en tillgång, säger förre landslagsanfallaren Ralf Edström till TT.

TT: Tror du att Zlatans utspel är allvarligt menat?

Annons

– Det tror jag – och jag är inte överraskad.

AIK-tränaren Mikael Stahre beklagar också Zlatans beslut.

– Zlatan ger det svenska spelet en dimension extra. De främsta spelarna ska vara med i landslaget och då ska Zlatan vare med.

Förre landslagsmålvakten Janne Möller:

– Nej, det var verkligen tråkigt om han går hela vägen och slutar. Det får vi verkligen inte hoppas. Han behövs tio gånger om. Han drar på sig två tre försvarare ensam.

För Tobias Hysén kom beskedet också som en överraskning.

– Det är en fantastisk spelare som väljer att inte vara med. Nu blir det upp till oss andra att klara det. Vi kan inte gräva ned oss för att han inte är med. Jag kan inte sätta mig in i hans situation, men han har säkert bra skäl till sitt beslut och jag respekterar det fullt ut, säger Hysén.

Förre klubb-och landslagskompisen Daniel Andersson säger att han inte hade fått några som helst indikationer på att Zlatan skulle lämna landslaget.

– Jag är förvånad, väldigt tråkigt om det skulle vara så. Han är ju den bäste vi har. Jag hoppas att han ändrar sig. Vi har klarat oss utan honom tidigare, men i längden är han den av oss som håller absolut högsta nivå, säger Andersson.

Kompisen Olof Mellberg kände redan till Zlatans nej till landslaget:

Annons

– Vi pratat ju om annat än fotboll men det lilla vi pratat om landslaget så handlar det om motivation. Luften gick ur oss när vi missade VM och det är ett år till nästa tävlingslandskamp. Men mycket kan hända, diskussionen kommer förstås att fortsätta i medier, och det kommer nog att föras diskussioner mellan Erik (Hamrén) och Zlatan framöver.

– Jag vet inte själv hur det blir. Jag är inte tveksam nu, men det är långt till tävlingslandskamperna nästa höst och jag har inte hunnit prata med Erik Hamrèn.

Förre landslagsförsvararen Patrik Andersson:

– Han får stå för sitt beslut, jag har den största respekt för honom. Men jag vill inte kommentera det mer, där finns folk i landslaget som får göra det.

Marcus Allbäck, tidigare anfallskompis:

– Jag blev chockad över hans beslut. Zlatan är en av världens bäste spelare, klart det är synd om han slutar.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons